Kom jij het nieuwe digitale Cornelis de Verzamelaar spel spelen in Terschuur?

Foto: Ambachten Museum

TERSCHUUR – Het oude Ambachten & Speelgoed museum in Terschuur lanceert met trots een nieuw interactief en educatief project; het Cornelis de Verzamelaar spel.

Dit innovatieve digitale spel biedt gezinnen met kinderen een spannend avontuur door het museum, waarbij ze niet alleen de verloren voorwerpen moeten opsporen, maar ook de fascinerende 20e eeuw kunnen ontdekken!

Digitale speurtocht

Het digitale spel is het afgelopen jaar opgezet in samenspraak met een speciaal ‘digital game’ bedrijf en combineert bijzondere weetjes van het museum en de huidige tijd via dit digitale spel. Het museum heeft al diverse speurtochten op papier om al speurend het museum te ontdekken. Om mee te gaan met de tijd heeft het museum de afgelopen anderhalf jaar bewust ook een digitale speurtocht opgezet. Via de eigen smartphone kan iedere willekeurige bezoeker nu ook kiezen voor een digitale versie, die via QR-codes te spelen is. ‘Met name bij gezinnen met tieners merkten we dat de papieren speurtocht soms niet ‘hip genoeg’ bleek en is er onderzoek gedaan naar wat beter zou kunnen aansluiten. Een digitale speurtocht bleek het meest gegeven antwoord en zo gingen we dus van start…’ aldus Wendy Bakker van het Ambachten Museum.

Getest en Go!

Vanaf mei is het spel getest en bleken er nog wat laatste aanpassingen nodig. De verzamelde feedback is verwerkt en vanaf juni kan het spel door iedereen gespeeld worden. Voor de ‘full experience’ is het natuurlijk helemaal leuk om verkleed als een Cornelis de Verzamelaar deze Cornelis game te spelen, het Ambachten Museum heeft sinds dit voorjaar dan ook vergrootglazen, gekke brillen en verkleedjasjes in diverse maten hangen bij de entree. Het spel is nog tot 1 september 2024 gratis te spelen!

Kijk voor meer informatie op https://www.ambachtenmuseum.nl/cornelis-de-verzamelaar-spel/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen