Vier verdachten aangehouden in ‘vals-geld-zaak’ Barneveld

Foto: Barneveld.nieuws.nl

In een onderzoek naar het uitgeven van vals geld in Barneveld en omgeving begin dit jaar heeft de politie eind maart vier verdachten aangehouden. Het gaat om vier inwoners uit Barneveld van 19, 20, 31 en 35 jaar oud. De zaken kwamen aan het rollen na een aangifte op 19 januari van dit jaar. Een inwoonster van Scherpenzeel had via Marktplaats een telefoon verkocht en ontdekte dat er met valse briefjes van 50 euro was betaald. Bij het daarop volgende onderzoek leidde het spoor naar een 19-jarige inwoner van Barneveld. Diezelfde dag meldde een winkelier uit Voorthuizen dat er in de zaak betaald was met een vals briefje van 50 euro.

Bij het onderzoek dat volgde kwam de 20-jarige man uit Barneveld als verdachte in beeld. Hij wordt er ook van verdacht begin februari van dit jaar betaald te hebben bij een marktkraam in Voorthuizen. De man werd onder meer herkend aan de hand van camerabeelden. Eind januari deed de houder van een benzinestation in de gemeente Barneveld aangifte nadat men ontdekt had dat er herhaaldelijk was betaald met valse briefjes van 50 euro en steeds door dezelfde persoon. Het spoor in dit onderzoek leidde naar een 35-jarige Barnevelder. De uitbater van een Barneveldse horecazaak ontdekte begin februari van dit jaar dat een klant een vals biljet van 50 euro had uitgegeven en waarschuwde de politie. Die kwam de 31-jarige Barnevelder op het spoor tijdens haar onderzoek.

Alle verdachten werden eind maart aangehouden en over de zaken verhoord. De Barnevelders zijn voorlopig op vrije voeten en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. Naar de herkomst van de valse biljetten wordt nog onderzoek gedaan.

De politie adviseert direct contact op te nemen als men denkt zelf een vals biljet in handen te hebben gekregen. Mocht dat gebeuren tijdens een betaling, neem het biljet dan niet aan. Onthoud daarbij het signalement van de persoon wie het biljet aanbood en de locatie.

Meer over dit onderwerp op onze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen