112

Forse brand in kalverenschuur De Glind

Foto: News United / Damian Ruitenga

DE GLIND- Aan de Postweg in De Glind heeft woensdagmiddag 12 januari’ 22 rond 15.00 uur een grote brand gewoed in een Kalverenschuur.

Meerdere blusvoertuigen uit omringende plaatsen kwamen om de brand te bestrijden. In de omgeving was flinke rookontwikkeling zichtbaar. Omstreeks 15:20 uur schaalde de brandweer op naar Grote brand.

De brand was ontstaan in het deel van de silo, tientallen kalfjes stonden in de schuur en de silo zou leeggehaald moeten worden om de brand definitief te kunnen blussen.

Met hulp van buurtbewoners zijn de kalveren snel naar een weiland gebracht. Er waren 90 kalveren aanwezig maar er zijn geen kalveren omgekomen of gewond geraakt.

Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Er was een ambulance ter plaatse gekomen om de mensen die mogelijk in aanraking zijn geweest met het asbest na te kijken en zelfs mogelijk te moeten ontsmetten. Arbeidshygiëne uit zowel VRU als VGGM waren ter plaatse en alle voertuigen die op het terrein zijn geweest dienen schoongemaakt te worden.
Over de oorzaak is nog niets bekend. De brandweer was nog uren bezig met nabluswerkzaamheden. Burgemeester Luteijn van Barneveld was aanwezig om met de bewoners van de boerderij te praten.

De schade aan de kalverenstal is groot. De Postweg was afgesloten voor het verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen