112

Brandweer urenlang ingezet na benzinedump Barneveld

Foto: Persbureau Heitink
BARNEVELD – In de wijk Norschoten in Barneveld hebben zaterdagavond tientallen huishoudens overlast ervaren van een benzinelucht in de woning.
De bewoners schakelde de brandweer in toen bleek dat meerdere mensen last hadden van de geur. De brandweer liet een adviseur gevaarlijke stoffen terplekke komen en riep de hulp in van de omgevingsdienst. Tijdens metingen bleek de benzinelucht in het riool te hangen op de Gersteland, Roggeakker, Vlasakker, Barnseweg en Geerstuk.
Na lange tijd onderzoek gedaan te hebben gaf een buurtbewoner schoorvoetend toe dat hij vanmiddag een liter benzine had weggespoeld in het riool. De hulpdiensten gaan er vanuit dat dat de oorzaak is van de stankoverlast. De brandweer heeft vervolgens het riool doorgespoeld met water om de de vloeistof weg te krijgen. Een kolkenzuiger van de gemeente heeft verderop in de wijk de vloeistof opgezogen.
De hulpdiensten werden omstreeks 21:30 uur gealarmeerd, maar zijn tot diep in de nacht doende geweest om de stankoverlast te verhelpen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen