112

Brand in verzorgingshuis Het Maanderzand Ede – tientallen bewoners geëvacueerd

Foto: Politie Instagram

Ede – In de nacht van maandag op dinsdag 30 april 2024, rond 01.00 uur, is er brand uitgebroken in een technische ruimte bij het verzorgingshuis Het Maanderzand aan de Louise Henriëttelaan In Ede.

De brandweer en de politie en ambulancedienst zijn groots ingezet voor deze brand, er was snel opgeschaald naar grootte brand i.v.m. rookontwikkelingen.

De politie meldde, dat het om een brand in een technische ruimte ging. In het drielaagse complex bleken ook veel ouderen te wonen die niet zelfstandig uit bed konden komen.

Deze personen moesten met bed en al geëvacueerd worden. Samen met de brandweer, diverse toegesnelde persfotografen en andere omstanders konden de bewoners snel in veiligheid worden gebracht. Zo’n vijftien bewoners moesten met bed en al – geëvacueerd worden naar de aula van de nabijgelegen vestiging van het verpleeghuis.

De brandweer had de brand gelukkig snel onder controle en niemand raakte gewond! Enkele medewerkers werden wel door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht op rookinhalatie.

Dank voor alle burgers die zich hebben ingezet bij het ondersteunen van de hulpdiensten met het ontruimen!

Politie bedankt burgers voor hulp op Instagram

Op sociale media bedankt politie Ede alle omstanders die te hulp schoten bij de evacuatie: “Dank voor alle burgers die zich hebben ingezet bij het ondersteunen van de hulpdiensten met het ontruimen.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen