Duurzaamheidsmarkt op 1 maart in de Bibliotheek Barneveld

Bibliotheek Barneveld
Bibliotheek Barneveld
Foto: Barneveld.nieuws.nl

Energielasten omlaag en wooncomfort verhogen? Aan de slag met zonne-energie, isolatie of warmtepompen? Tips voor gezonde voeding of weten hoe een deelauto rijdt? Op donderdagmiddag 1 maart kunnen inwoners hierover meer te weten komen op de duurzaamheidsmarkt in de bibliotheek in Barneveld.

Tijdens het avondprogramma van de duurzaamheidsmarkt houdt onder meer schrijver Jan Terlouw een betoog over duurzaamheid, jeugd, natuur en boeken. Het is in een interactief programma. De toegang voor de markt is gratis. De duurzaamheidsmarkt wordt mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Barneveld, het Johannus Fontanus College en Energieloket Barneveld (loket van de gemeente Barneveld).

Kom meer te weten op de duurzaamheidsmarkt
Tijdens de duurzaamheidsmarkt op donderdagmiddag 1 maart kunnen inwoners tussen 14.00 – 16.30 uur terecht met vragen over zonne-energie, isolatie, financiering, warmtepompen, energiebesparing etc.. Steeds meer mensen willen aan de slag met het energiezuiniger maken van hun woning en zijn hiervoor op zoek naar mogelijkheden om dit te realiseren. Op de markt helpen Energieloket Barneveld en verschillende aanbieders van duurzame producten en diensten de inwoners graag verder. Ook kunnen bezoekers op de duurzaamheidsmarkt overleggen met energieambassadeurs. Dit zijn huiseigenaren die zelf hun woning hebben verduurzaamd en daar graag meer over vertellen.

Daarnaast zijn er tijdens de duurzaamheidsmarkt verschillende aanbieders die meer kunnen vertellen over biologische voeding en slim rijden met deelauto’s. Ook het Johannus Fontanus College staat op de markt.
Leerlingen van de school hebben een maquette van een duurzaam vakantiehuis gemaakt, die ze graag laten zien. Daarnaast hangen in de bibliotheek de verhalen van leerlingen over wat er gebeurt als de gaskraan
wordt dichtgedraaid. De leerlingen doen met hun verhaal mee aan de verhalenwedstrijd die op het JFC voor
havo 2 is georganiseerd.

Avondprogramma met Jan Terlouw
De duurzaamheidsmarkt krijgt een vervolg in de avond van 1 maart (19.30 – 22.00 uur). Na een aftrap door wethouder Didi Dorrestijn-Taal, komt schrijver Jan Terlouw donderdagavond 1 maart een lezing geven in de
bibliotheek. Hij zal dieper ingaan op de verbinding tussen natuur, jeugd, boeken en duurzaamheid. Tijdens deze avond is er veel interactie mogelijk en maakt Jan Terlouw ook de winnaars van de schrijfwedstrijd onder de JFC-leerlingen bekend.
De avond gaat verder in informele sfeer. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met enkele energieambassadeurs. Jan Terlouw signeert zijn boeken. Ook kunnen bezoekers zich laten informeren bij de solarboot en de maquette van de duurzame vakantiewoning.

Voor de lezing zijn een flink aantal stoelen beschikbaar, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan door een email
te sturen naar [email protected] of te bellen met 0342-403 483 (Bibliotheek Barneveld).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen