Groen licht voor nieuwbouw van betonfabriek op Harselaar-Driehoek

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De firma Bosch Beton – nu gevestigd aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek – heeft groen licht gekregen voor de realisering van een nieuwe betonfabriek op bedrijventerrein Harselaar-Driehoek. Het is de bedoeling dat de fabriek in de eerste helft van 2019 verhuist. Hiermee komt een einde aan de jarenlange overleggen tussen gemeente en de betonfabriek over de verplaatsing.

Een goed ontsloten perceel van circa 13 hectare wordt de nieuwe thuisbasis van Bosch Beton. Het ligt in de zogeheten Harselaar-Driehoek, ingeklemd tussen de spoorlijn en snelweg A1. “Mogelijk kan het spoor in de toekomst, na de aanleg van een beoogde railterminal, duurzaam worden benut voor de aan- en afvoer van grondstoffen en producten”, zegt Gert van den Bosch, directeur van Bosch Beton.

De gemeente Barneveld en Bosch Beton hebben de afgelopen jaren overleg en procedures gevoerd om de verplaatsing van de betonfabriek daadwerkelijk mogelijk te maken. Nu zijn de vergunningen rond en kan de verhuizing worden voorbereid.

Wethouder Aart de Kruijf: “Ik ben oprecht blij dat we aan de vooravond staan van de verhuizing van de firma Bosch Beton. Het ontwerp van de nieuwe fabriek, waarin de heer Van den Bosch ook nadrukkelijk aandacht aan energie en duurzaamheid heeft besteed, ziet er prachtig uit. We hebben de afgelopen periode op een intensieve en constructieve manier overlegd om de nieuwbouw mogelijk te maken. Ik wens de firma Bosch Beton een mooie en ondernemende toekomst op de nieuwe locatie.”

Bouwrijp maken
Het bouwrijp maken van de nieuwe vestigingslocatie voert Bosch Beton in eigen beheer uit. Datzelfde geldt voor de bouw en de ontwikkeling van het machinepark.
Het multifunctionele fabrieksgebouw krijgt het hoogste duurzaamheidslabel ‘BREEAM Outstanding’ en wordt grotendeels gebouwd door plaatselijke bedrijven. Dat gebeurt onder regie van hoofdaannemer Van Mourik Bouw uit Ophemert. Bosch Beton verwacht voor de zomer van 2019 te kunnen verhuizen.
De gemeente Barneveld en Bosch Beton hebben verder afgesproken dat de gronden voor het openbare gebied aan de gemeente worden overgedragen en dat de gemeente de infrastructuur (ontsluitingsweg) realiseert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen