Gemeente Barneveld betrekt bewoners bij spelkast en speelruimte Slotstraat

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De gemeente Barneveld gaat een nieuwe spelkast realiseren op de speelplek aan de Slotstraat. Deze vervangt de gesloopte spelkast aan de Valkhof. Bij een spelkast kunnen kinderen onder begeleiding van vrijwilligers spelen met allerlei spelmateriaal. Dit stimuleert kinderen en jongeren om te bewegen en zorgt voor ontmoeting in de wijk.

Eén plan voor de speelplek en spelkast

Samen met kinderen en omwonenden wil de gemeente één plan maken voor de nieuwe spelkast en de speelruimte er omheen. De speelruimte in de wijk Rootselaar-West is in 2017 opnieuw ingericht op basis van het speelruimteplan. Voor de centrale speelplek aan de Slotstraat heeft de gemeente toen een pas op de plaats gemaakt bij de aanleg van het middenterrein. ,,We willen de speelruimte als één geheel oppakken in combinatie met de bouw van de spelkast. Dat biedt uiteindelijk meer mogelijkheden. De ideeën die bewoners vorig jaar al hebben ingediend voor de speelplek betrekken we uiteraard bij het uitwerken van de plannen”, aldus wethouder André van de Burgwal.

Twee varianten

Het beschikbare budget voor de speelruimte aan de Slotstraat kan op verschillende manieren worden ingezet. Op hoofdlijnen zijn er twee varianten. De gemeente wil graag van de buurtbewoners weten waar zij behoefte aan hebben. De ontwerpers gaan aan de slag met de variant die de voorkeur heeft van de meeste buurtbewoners.

  1. Een sobere spelkast die vooral dient als berging voor spelmateriaal. De buitenruimte is als speelruimte uitdagend ingericht met speelvoorzieningen.
  2. Een grotere spelkast waar ook activiteiten binnen plaats kunnen vinden. De speelruimte buiten is eenvoudiger ingericht. Hoe kunnen bewoners meedenken?
  • Online enquête invullen van 19 september tot en met 5 oktober via www.barneveld.nl/slotstraat
  • Ontmoeting op de speelplek aan de Slotstraat: woensdag 3 oktober van 17.00 tot 18.00 uur
  • Schetsavond op woensdag 28 november in het gemeentehuis van 18.30 tot 20.00 uur

Samenspelen: ook aan de Slotstraat

De speelplek aan de Slotstraat is een centrale plek voor de wijk. ,,De gemeente vindt het daarom belangrijk dat deze plek toegankelijk en geschikt is voor kinderen met een beperking. We bieden graag materiaal en activiteiten die leuk zijn voor alle kinderen. Alle ideeën hierover zijn welkom!”, aldus wethouder André van de Burgwal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen