Observatiewerkplek helpt mensen met arbeidsbeperking bij re-integratie

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Om bijstandsgerechtigden met een arbeidsbeperking de juiste begeleiding naar werk te kunnen bieden, is het belangrijk om goed in kaart te brengen waar hun kansen, mogelijkheden en ontwikkelpunten liggen. Bovendien is vaak maatwerk nodig omdat rekening moet worden gehouden met de beperkingen van mensen. De gemeente Barneveld en RuiterWerkt gaan daarom samenwerken bij het ontwikkelen van zogenoemde observatieplekken.

RuiterWerkt heeft de kennis en faciliteiten in huis om de observatiewerkplekken te kunnen vormgeven. De observatieplek geeft in een periode van zes weken inzicht in hoe iemand met een arbeidsbeperking functioneert binnen een werkplek. Daarnaast wordt degene intensief begeleid door RuiterWerkt om zo ook zijn of haar ontwikkelmogelijkheden te onderzoeken. Door een zo volledig mogelijk beeld kunnen mensen met enige vorm van arbeidsbeperking op de juiste manier geholpen worden bij hun re-integratietraject.

De voortgang van de observatieplekken wordt nauwgezet gemonitord, geƫvalueerd en indien nodig aangepast. Eind 2019 wordt op basis van de bevindingen bekeken of en op welke manier het project wordt gecontinueerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen