Gamma verhuist naar de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Het college van burgemeester en wethouders wil medewerking verlenen aan de verhuizing van de vestiging van Gamma van Rozenstraat naar de hoek van de Scherpenzeelseweg en de Burg. Aschofflaan in Barneveld. De voorgenomen verhuizing past in de door de gemeenteraad vastgestelde ‘Structuurvisie Kernen Barneveld’. Wel is een bestemmingsplanherziening nodig.

De verhuizing van de vestiging van Gamma naar De Burgt is geen verrassing; er wordt al geruime tijd over gesproken. De heer Cees Filippo, eigenaar van de Gamma in Barneveld, heeft nu besloten de verhuizing voor te bereiden en heeft bij de gemeente een vestigingsverzoek ingediend. Het college is positief over de voorgenomen verhuizing die past in de verdere ontwikkeling van De Burgt. Langs de Scherpenzeelseweg is in de ‘Structuurvisie Kernen Barneveld’ – die al eerder door de gemeenteraad werd vastgesteld – rekening gehouden met de ontwikkeling van perifere detailhandel op de hoek van de Scherpenzeelseweg en de Burg. Aschofflaan.

Hoe gaat het verder?
Voordat de bouw van de nieuwe Gamma start, moet de bestemming van het gebied worden herzien. Daarvoor moet een aantal onderzoeken worden gedaan, waaronder bijvoorbeeld het opstellen van een goed onderbouwd inrichtingsplan. Het college verwacht dat de gemeenteraad het herziene bestemmingsplan in de tweede helft van dit jaar kan vaststellen waarna de locatie bouwrijp wordt gemaakt en de bouw van start kan gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen