Twijfels over werkwijze bomenkap gemeente Barneveld

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Lokaal Belang stelt raadsvragen over werkwijze bomenkap

Lokaal Belang neemt, helaas, regelmatig kennis van berichten over bomenkap; van vergunningaanvragen bij de gemeente en kapmeldingen bij de Provincie.

Lokaal Belang hecht buitengewoon veel waarde aan bomen, ons ‘groene kapitaal’. Heel veel inwoners en toeristen genieten van deze natuurpracht. Het groen heeft tevens een reinigende werking op de lucht die wij inademen en is belangrijk voor een goed ecosysteem en dus ook de biodiversiteit. Bomen hebben ook een enorme capaciteit in de opname van CO2. In de huidige klimaatdiscussie al helemaal relevant.

Wij maken ons zorgen over deze, soms massale, bomenkap, maar daarnaast ook over het meldingssysteem en de wijze van communiceren; met die naar inwoners in het bijzonder. Vele reacties vanuit de samenleving laten in ieder geval zien hoe zeer ook de samenleving hecht aan groen en bomen. De uitzending van ‘De Monitor’ en de uitzending van Nieuwsuur begin maart, tonen de ernst van de situatie in ons land aan.

De centrale vraag is nu: Worden de bomen in onze gemeente met de huidige werkwijze voldoende beschermd? Wij hebben daar grote twijfels over.

Lokaal Belang

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen