Gratis rijbewijs voor deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Extra cursusavonden op 11 juni, 9 juli en 10 september

Wie zijn rijbewijs wil halen, en deelneemt aan de gratis Alcohol Verkeer Cursus (AVC), betaalt, als hij of zij het rijbewijs bij het gemeentehuis ophaalt, niets. De gemeente Barneveld vergoedt, op vertoon van het deelnamecertificaat, de kosten van het rijbewijs. De gemeente Barneveld en IrisZorg bieden – vanwege de grote belangstelling voor deze cursussen – op 11 juni, 9, juli en 10 september 2019 – extra cursusavonden aan; per avond is er plaats voor maximaal 25 personen.

Wat is de Alcohol Verkeer Cursus?
De AVC wordt gegeven door de gemeente Barneveld in samenwerking met IrisZorg en is bedoeld om (jonge, toekomstige) weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed.
Ook wordt tijdens de avond aandacht besteed aan de effecten van drugs en mobiel telefoongebruik (sms’en, appen, etc.) op de rijvaardigheid. De cursusavond is een goede aanvulling op de theorie die je volgt voor het behalen van je rijbewijs. De AVC is alleen voor inwoners van de gemeente Barneveld en is één van de concrete plannen van de Jongerenraad Barneveld om het alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken. Eerder dit jaar stemde de raad in met dit plan dat de komende periode verder wordt uitgerold.

Cursusdata, locatie en opgeven
De AVC wordt gegeven op de volgende dinsdagavonden:
• 11 juni 2019 (Extra)
• 25 juni 2019
• 9 juli 2019 (Extra)
• 10 september (Extra)
• 24 september 2019
• 22 oktober 2019
• 26 november 2019
• 17 december 2019

Alle cursusavonden zijn van 19.00 tot 20.30 uur en worden gegeven in het gemeentehuis van Barneveld, Raadhuisplein 2. Er zijn maximaal 25 plaatsen per avond. Geef je keuze voor een datum daarom zo snel mogelijk door, zodat je van een plekje bent verzekerd.
Meld je aan via de mail bij IrisZorg: [email protected] en vermeld het volgende:
1. “AVC Barneveld”
2. Voorletter(s) en achternaam
3. Adres en woonplaats
4. Geboortedatum
5. Gewenste cursusavond

Gratis rijbewijs aanvragen
Na afloop van de cursusavond krijg je een certificaat. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee. Het certificaat is 1 jaar geldig. Bij het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente Barneveld lever je het certificaat in. Je hoeft dan géén legeskosten te betalen (in 2019 scheelt dat € 39,75). Heb je bij je rijbewijsaanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan loop je de korting mis, want we betalen géén leges terug.

Meer informatie?
Kijk op www.barneveld.nl/gratisrijbewijs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen