Wegwerkzaamheden Apeldoornsestraat Voorthuizen

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Eerste omleiding tussen 23 april en 10 mei

De fietspaden langs de Apeldoornsestraat tussen Voorthuizen en Garderen zijn beschadigd. Onder andere door boomwortels die de asfaltverharding opdrukken. Dit is niet fijn voor de fietsers. De gemeente gaat daarom onderhoud uitvoeren aan de fietspaden.

Verkeersmaatregelen

De Apeldoornsestraat is afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer van 23 april tot en met 10 mei. Zo kan het werk goed en veilig gebeuren. Er geldt dan een omleidingsroute. De aanliggende percelen en busstation blijven bereikbaar. De rotonde met de N310 blijft open voor al het verkeer. Fietsers worden naar de overzijde van de weg over het andere fietspad geleid.

Van 30 september tot en met 18 oktober gelden dezelfde verkeersmaatregelen.

Werk uitvoeren in fasen

Het werk wordt in 2 fases uitgevoerd. Voor deze planning is gekozen zodat er geen omleidingen zijn in het toeristenseizoen.

Fase 1

De eerste fase start op dinsdag 23 april en is klaar op vrijdag 24 mei. De eerste fase is de noordzijde van de Apeldoornsestraat tussen de gemeentegrens met Apeldoorn en de aansluiting met de Tolnegenweg.

Fase 2

De tweede fase start op 30 september en is klaar  op 1 november. De tweede fase is de zuidzijde van de Apeldoornsestraat tussen de gemeentegrens met Apeldoorn en de aansluiting met de Tolnegenweg.

Nieuwe verharding op fietspad

De fietspaden zijn nu nog van asfaltverharding. Dit wordt nu een betonverharding. Beton is beter bestand tegen de boomwortels. Bij dit project gebruikt de aannemer White Topping met kunststofvezel als deklaag. Dit is een duurzamer product, waarbij met minder grondstoffen een kwalitatief even goede toplaag wordt aangelegd. Er is minder CO2 uitstoot door productie en transport.

Het aanbrengen van  beton duurt langer dan het aanbrengen van asfaltverharding. Bovendien heeft beton tijd nodig om uit te harden. Zolang  het beton niet hard genoeg is, kan er niet over gefietst worden.

Vragen

Neem voor vragen contact op met Peter ten Cate via T 14 0342 of het contactformulier Apeldoornsestraat.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden