Gemeente Barneveld wil het aantal laadpalen flink uitbreiden

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De gemeente Barneveld wil het elektrisch rijden verder stimuleren en het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s flink uitbreiden. In 2020 is er ruimte om 84 extra laadpalen te plaatsen. De gemeente heeft de mogelijke locaties van openbare laadpalen op een kaart in beeld gebracht.

Wethouder Didi Dorrestijn-Taal met klimaat en duurzaamheid in haar portefeuille over de uitbreiding: ‘We zien dat het aantal elektrische auto’s op de weg alsmaar toeneemt en we verwachten dat het aantal alleen maar verder zal groeien. Elektrisch rijden willen we in onze gemeente verder stimuleren door meer laadpalen te plaatsen. Zo wordt het voor onze inwoners en ondernemers gemakkelijker om dichtbij hun auto op te laden.’

Ruimte voor 84 extra laadpalen in 2020

Op dit moment zijn er in de gemeente Barneveld bijna 50 openbare laadpalen. Uit een gemaakte prognose blijkt dat er in 2020 84 extra laadpalen nodig zijn. Daarbij is gekeken is naar het aantal bewoners, forenzen en bezoekers van de gemeente. De gegevens zijn gepresenteerd in een kaart met per kern de prognose van laadpalen en laadpleinen. Er is rekening gehouden met de verkeersstructuur, de dekking en het elektriciteitsnet.

Ook ruimte voor laadpleinen

Op dit moment zijn er in de gemeente Barneveld nog geen laadpleinen. Een laadplein heeft een aantal laadpunten voor elektrische auto’s met één gezamenlijke aansluiting. De gemeente wil de mogelijkheid van laadpleinen verder onderzoeken. Dit geldt ook voor de mogelijkheid om zonnepanelen te koppelen aan laadpalen.

 Kaart geeft nog geen definitieve locaties aan

De gemeente gaat de kaart met de potentiele locaties voor laadpalen en laadpleinen gebruiken als hulpmiddel bij de verdere uitbreiding van het laadpalennetwerk. Er zijn nog geen definitieve locaties aangewezen. Definitieve locaties bepaalt de gemeente in overleg met de aanvrager van een toekomstige, nieuwe laadpaal.

Gratis een laadpaal aanvragen
Inwoners en ondernemers die op eigen grond geen laadpaal kunnen plaatsen, kunnen zelf gemakkelijk een openbare laadpaal via de website van de gemeente aanvragen. Een laadpaal aanvragen en het plaatsen ervan zijn gratis. Wel moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden