Aanleg N303 Rondweg Voorthuizen, de Voorste Ring

Foto: Provincie Gelderland

Aanleg N303 Rondweg Voorthuizen, de Voorste Ring
Nu de werkzaamheden bij de Rijksweg bijna klaar zijn, maken de provincie de aansluitingen bij de Overhorsterweg en de Voorthuizerweg bij Struik.
Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Verkeershinder Overhorsterweg
Vanaf maandag 12 augustus t/m zaterdag 7 september 2019 is de Overhorsterweg afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt het viaduct over de nieuwe N303 afgebouwd. Daarnaast worden er duikers gelegd en wordt de nieuwe N303 onder het nieuwe viaduct gemaakt. De Overhorsterweg is
afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Appelseweg. Tussen maandag 19 augustus en zaterdag 7 september 2019 is de weg ook afgesloten voor (brom)fietsers. Zij kunnen omrijden via de Woudweg.

Verkeershinder Voorthuizerweg
Het laatste deel van de Voortse Ring is de aansluiting op de Voorthuizerweg  bij Struik. Deze weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen maandag 12 augustus t/m dinsdag 27 augustus 2019. (Brom)fietsers worden via het terrein van Struik langs het werkvak geleid. Verkeer vanaf Ermelo en
Putten naar de A1 wordt omgeleid via de N796 en N310. Verkeer vanaf de A1 naar Nijkerk (en omgekeerd) gaat via de N301. Het verkeer wordt omgeleid middels adviesroutes (verwijzingen naar A- en N-wegen incl. plaatsnamen). Deze omleiding duurt 2,5 week (12 aug. t/m 27 aug.)

Openstelling Voortse Ring
Vanaf 27 augustus 2019 kan verkeer gebruik maken van de Voorste Ring.  Komende vanuit Putten rijdt u automatisch de nieuwe rondweg op. Verkeer richting Voorthuizen gaat vervolgens via het nieuwe kruispunt Rijksweg het dorp in of richting Terschuur. Vanuit Voorthuizen richting Putten / Ermelo / Harderwijk is de rijroute via het nieuwe kruispunt Rijksweg (eerste richting
Terschuur) en vervolgens de Voortse Ring. Na openstelling van de Voortse Ring start Strukton eind augustus met de aansluitingen van de Heuvelrandweg (de noordelijke rondweg) op de bestaande wegen.

Vragen 
Bij de plannen voor de rondweg N303 in Voorthuizen werkt de provincie samen met de gemeente Barneveld die zorgt voor de aanleg van de verbindingsweg tussen de Rubensstraat en de Apeldoornsestraat.

Als u vragen heeft over dit onderdeel van het project, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Barneveld, [email protected] of via telefoonnummer 140342 (geen netnummer nodig). De inloop in het informatiecentrum aan de Baron van Nagellstraat 108 is iedere 1e woensdag van de maand van 15.30-17.30 uur.

Daarnaast kan het informatiecentrum op afspraak worden bezocht. 
Neemt u hiervoor contact op met:
Strukton Civiel Noord en Oost bv
Telefoonnummer: 0541 584 111
E-mail: [email protected]

Overige vragen aan provincie Gelderland: Provincieloket: 026 359 99 99 of  kijk op de website: https://www.gelderland.nl/N303-Rondweg-Voorthuizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen