Wethouder André van de Burgwal overhandigt eerste keuken-afvalbakjes

Foto: Gemeente

Wethouder André van de Burgwal heeft woensdag 24 juli 2019 een compact keukenafvalbakje overhandigd aan bewoner Bart Snoek. Bart Snoek heeft zich als vrijwilliger aangemeld voor de inzameling van GFT-afval in het appartementencomplex aan de Tarweakker. Hij zet iedere twee weken de gezamenlijke GFT-kliko van zijn appartementencomplex aan de straat voor lediging.

Bewoners Tarweakker zamelen als eerste keukenafval in

De bewoners van het appartementencomplex aan de Tarweakker hebben als eerste appartement bewoners een keukenafvalbakje, een rol biozakjes en een informatiekaart ontvangen. Op deze manier probeert de gemeente het ook voor bewoners van appartementencomplexen zo makkelijk mogelijk te maken om keukenafval te scheiden, net als PMD (Plastic-, Metaal- en Drankenkartonverpakkingen) en oud papier en karton.

Bewoners kunnen met de bakken en zakjes in hun appartement hun dagelijkse keukenafval verzamelen. De afvalzakken kunnen daarna gedeponeerd worden in een gemeenschappelijke kliko . Deze staat naast de ondergrondse restafvalcontainer in een beugel. Een vrijwilliger draagt er zorg voor dat de kliko tweewekelijks voor lediging wordt aangeboden.

Bewoners van andere appartementen komen ook in aanmerking voor de inzameling van keukenafval. Zij kunnen een mail sturen naar [email protected].

Een medewerker van de gemeente neemt dan contact op.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen