Bijeenkomst Buitengebied Alert! Op dinsdag 8 oktober in Zwartebroek

Foto: Gemeente Barneveld

Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO-ON) organiseert samen met gemeente Barneveld informatieavonden om ondernemers en inwoners bewust te maken van de signalen die op ondermijning zouden kunnen duiden. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op:

Dinsdag 8 oktober in Dorpshuis De Belleman in Zwartebroek, van 19:30 tot 21:30 uur.

Het buitengebied is uitermate kwetsbaar geworden voor ondermijning. De onderwereld dringt op steeds meer manieren de bovenwereld binnen. De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent veel verschillende vormen. Een boerenschuur die wordt verhuurd. Een bedrijf met geblindeerde ramen. Een winkel zonder klanten. Een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds altijd wel mensen zijn.

Criminelen maken meer en meer gebruik van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen en het buitengebied bieden. De georganiseerde misdaad heeft ondernemers echter nodig om criminele activiteiten te ontplooien. Die medewerking wordt vaak onbewust verleend en zo wordt de georganiseerde misdaad gefaciliteerd.

Zie de website van Platform Veilig Ondernemen voor meer informatie. https://pvo-oostnederland.nl/agenda/buitengebied-alert-zwartebroek/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen