112

Groei Burgernet zet door in de gemeente Barneveld

Foto: Burgernet

Vanaf 1 oktober 2019 is 18,5 procent van de inwoners van de gemeente Barneveld aangesloten bij Burgernet. In totaal nemen in de gemeente Barneveld 6604 inwoners deel aan Burgernet. Het district Gelderland-Midden, waar Barneveld deel van uit maakt, telt per 1 oktober 2019 76.295 (16,8 procent) Burgernet deelnemers. Dit blijkt uit het derde Kwartaalverslag Burgernet Eenheid Oost-Nederland.

Burgernetmail (digitaal Buurtonderzoek)
Burgernetmails worden ingezet voor digitale buurtonderzoeken en informatieve berichten voor deelnemers. Deze mails gaan over ‘buiten heterdaad’ situaties, zoals eerder gepleegde woninginbraken.
In de gemeente Barneveld werden in het derde kwartaal van 2019 22 Burgernetmails verstuurd. In het derde kwartaal van dit jaar werden 262 Burgernetmails verstuurd in het district Gelderland-Midden. Hierbij werden 45.910 deelnemers gericht zijn geïnformeerd. Het ging in 75 procent van de gevallen om berichten na woninginbraken. De overige 25 procent ging over incidenten als brandstichting, geweldpleging, straatroof en vernieling.

Opsporingsberichten via de politiemeldkamer Arnhem
De meldkamer van de politie zet Burgernet in voor urgente opsporingsberichten. De meldkamer in Arnhem verzond in het 3e kwartaal 54 opsporingsberichten uit via Burgernet, waarvan drie in de gemeente Barneveld.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen politie, bewoners en ondernemers. Burgernet wordt vooral ingezet voor opsporing van vermiste personen of verdachten. Deelnemers ontvangen alleen een bericht wanneer er een incident is in hun omgeving. Meedoen kan vanaf 16 jaar. Aanmelden kan via de Burgernetapp of via burgernet.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen