Gymzaal De Brug in Voorthuizen: een mooi voorbeeld van energiezuinigheid

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
Foto: De-Brug-Drone-Video-Steiner.jpg

Op maandag 9 december van 19.30 -20.00 uur is er OPEN HUIS in de nieuwe gymzaal De Brug in Voorthuizen. De gymzaal laat zien hoe door een combinatie van maatregelen een zeer energiezuinig gebouw gerealiseerd kan worden.

OPEN HUIS De Brug

Kom maandagavond 9 december naar het OPEN HUIS van gymzaal De Brug. Deze avond is voor iedereen die benieuwd is hoe gymzaal De Brug er van binnen uitziet en meer wilt weten over alle duurzame onderdelen in gymzaal De Brug. Medewerkers van de gemeente kunnen geïnteresseerden meer vertellen over de gymzaal. Energieadviseur Jan Peter Pols van het Energieloket is ook aanwezig. Hij vertelt graag hoe in de eigen woning energie bespaard kan worden en wat mogelijk is om duurzaam te (ver)bouwen, net zoals in gymzaal De Brug. Ook kan hij de beschikbare subsidies verder toelichten.

Van 18.30 tot 20.00 uur is de nieuwe gymzaal De Brug te bewonderen.

Zeer energiezuinige gymzaal Gymzaal

De Brug is een goed voorbeeld van een zeer energiezuinig gebouw. Door allerlei duurzame maatregelen is het gebouw bijna energieneutraal (BENG), door:

– 108 zonnepanelen op het dak.

– Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en voorziet ook een buffervat van voldoende douche- en spoelwater. De grondboringen voor de warmtepomp zijn 107 meter diep!

– Extreem goede isolatie en luchtdicht gebouwd om koude lekken te voorkomen.

– Een gebalanceerd ventilatiesysteem: een groot deel van de warmte wordt teruggewonnen uit de   uitgaande lucht.

– Energiezuinige LED verlichting.

– Bewegingssensoren zorgen ervoor dat de lichten uitgaan als er niemand aanwezig is in de kleedruimten en andere ruimtes.

-Toegepaste materialen die lang mee gaan en weinig onderhoud vergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen