Mijngemeente App maakt melden voortaan makkelijker

Foto: Gemeente Barneveld

Gemeente Barneveld introduceert de Mijngemeente app voor het melden van iets wat in de buurt kapot of vies is.

Vanaf maandag 2 december kan binnen de gemeente Barneveld via de Mijngemeente App een melding worden gedaan van bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, een kapotte lantaarnpaal, zwerfafval op straat of overlast. De App zorgt ervoor dat de melding op elk moment en vanaf elke locatie kan gebeuren. Via de Mijngemeente App hoort de melder ook wat de gemeente met de betreffende melding gedaan heeft.

Wethouder André van de Burgwal is enthousiast over de nieuwe meld app: “Goed beheer en onderhoud van de openbare ruimte vergroot het woongenot van inwoners. Als gemeente doen we er alles aan om dit te realiseren. Met de Mijngemeente App kan makkelijker een melding worden gemaakt. Op elk willekeurig moment en vanaf de betreffende locatie. Ook kun je een foto toevoegen voor meer uitleg.  De gemeente Barneveld kan de melding verwerken én de melder vertellen wat er mee gedaan is. We hopen dat meer mensen meldingen aan ons doorgeven. Zo kunnen we samen zorgen voor een fijne woon- en leefomgeving.” Op de facebookpagina van gemeente Barneveld legt André van de Burgwal uit hoe de Mijngemeente App werkt.

Sneller melden
Een melding kan gaan over iets wat kapot of vies is. Bijvoorbeeld een kapotte straatverlichting of een kapot verkeerslicht, een losse stoeptegel, een volle afvalbak, hondenpoep, zwerfafval, ongedierte, een verstopte straatput of een kapot speeltoestel. Ook bij overlast kan een melding worden gedaan, zoals stankoverlast, een verstopt riool, vandalisme, de aanwezigheid van de eikenprocessierups of laaghangende takken. Elke klacht of melding is voor de gemeente belangrijk voor de verbetering van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving. Door snel iets te melden, kan de gemeente snel ingrijpen om erger te voorkomen.

Download de Mijngemeente app

De Mijngemeente App is gratis te downladen via Google Play en de App store. De werking van de App is eenvoudig. Een melding of een klacht over de woonomgeving kan ook worden doorgegeven via www.barneveld.nl of via T. 14 0342.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen