Doorontwikkeling Be Active gericht op versterking samenwerking en professionalisering

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Be Active is klaar voor een nieuwe ontwikkeling. Na een aantal jaren pionieren zet Be Active in op verdere professionalisering en op versterking van goede samenwerking met maatschappelijke partners. Het uitgangspunt is behoud van het enthousiasme, de inhoudelijke prestaties en de goede naam die Be Active in de samenleving heeft opgebouwd.

 Naar aanleiding van het coalitieakkoord is eind 2018 onderzoek uitgevoerd naar de rol en toekomstige positie van Be Active. Hieruit bleek dat Be Active in een duidelijke behoefte voorziet en dat er veel waardering is voor de activiteiten van het team. Het advies was om Be Active, na jaren van pionieren, eerst organisatorisch en inhoudelijk door te ontwikkelen en dan een organisatorische keuze te maken voor het team. Daarnaast was het advies om aanvullend onderzoek te doen naar de bedrijfsvoering van Be Active.

Ontwikkelplan Be Active & Creative

Het Be Active-team heeft eind 2019 een ‘Ontwikkelplan Be Active & Creative’ opgesteld met ambities die aansluiten bij het beleidsplan sociaal domein ‘Mensen Voorop’ en de thema’s groeien naar zelfstandigheid, meedoen naar vermogen en samen oud worden. Het plan geeft vanuit veranderde maatschappelijke ontwikkelingen, ervaring en inzichten richting aan de nieuwe koers op het terrein van jeugd, sport en cultuur. Daarnaast komt de organisatie, het werkgeverschap, de financiën en de bedrijfsvoering van Be Active aan de orde. De rode draad in het ontwikkelplan is veranderen, verbeteren en aan kwaliteit winnen met behoud van het goede.

Bij de totstandkoming van het plan is actief samengewerkt met medewerkers van het CJG, Welzijn Barneveld en de Muziekschool. Be Active zet in op het verbeteren van de onderlinge samenwerking en op het maken van combinaties bij de voorbereiding en uitvoering van activiteiten. Daarnaast zijn ook rolverdeling, verantwoordelijkheden en goede communicatie richting samenwerkingspartners en de doelgroepen belangrijke punten van aandacht in het ontwikkelplan.

Onderzoek naar bedrijfsvoering

De gemeente Barneveld en de directie van SBO De Vogelhorst gaven in het voorjaar van 2019 gezamenlijk opdracht voor een onderzoek naar de bedrijfsvoering van Be Active. Dit omdat een deel van het Be Active-team in dienst was bij SBO De Vogelhorst. Het onderzoek is van april tot en met september 2019 uitgevoerd en in november 2019 afgerond. Het bevat een aantal conclusies en aanbevelingen voor de verbetering van de bedrijfsvoering van Be Active.

De belangrijkste bevindingen, conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek zijn opgenomen in het ontwikkelplan of inmiddels opgepakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen