Inloopbijeenkomst over de verkenning A1-A30 op woensdag 29 januari 2020

Ter illustratie
Ter illustratie
Foto: Gemeente Barneveld

Iedereen is welkom op de inloopbijeenkomst over de verkenning A1 – A30. Deze vindt plaats op woensdag 29 januari van 17.00 – 21.00 uur in het gemeentehuis van Barneveld. Aanmelden is niet nodig en u kunt inlopen wanneer u wilt.

Wat kunt u verwachten op deze bijeenkomst?

De afgelopen maanden is gekeken naar mogelijke oplossingen om de problemen en knelpunten rondom de A1-A30 aan te pakken. Hierover zijn verschillende overheden en belangenorganisaties met elkaar in gesprek gegaan en zijn er (werk)sessies geweest. Ook van omwonenden en overige belanghebbenden hebben wij via de vorige bijeenkomst en via de website ideeën over oplossingen ontvangen.

Tijdens de inloopbijeenkomst informeren we u graag over de stand van zaken van het project en nemen we u mee in het proces. We tonen u 18 kansrijke oplossingen voor het gebied A1 – A30 Barneveld en Voorthuizen. Bij een aantal van die oplossingen vervalt de aansluiting van de N301/Zelderseweg op de A1 en A30. Medewerkers van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Barneveld zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Hoe gaat het verder?

De oplossingen die we u op 29 januari tonen, zijn globaal en nog niet definitief. Ze zijn gemaakt om een goede afweging te maken over effecten op bijvoorbeeld kosten, natuur, water en verkeer op de A1 en A30 en de lokale wegen. Na de bijeenkomst worden de kansrijke oplossingen verder onderzocht en uitgewerkt. Eind 2020 leggen de samenwerkingspartijen één voorkeursalternatief voor aan de Minister, die hierover een besluit neemt. Dit voorkeursalternatief wordt ons uitgangspunt voor de volgende fase: de planstudiefase.

Waarom deze verkenning?

De A1 is een van de belangrijkste internationale verbindingen van Nederland. Door het toenemend verkeer en de huidige weginrichting stroomt het verkeer op en rondom de A1 en A30 niet goed door en gebeuren veel ongelukken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt daarom samen met de provincie Gelderland en de Regio Foodvalley/gemeente Barneveld in een verkenning naar een oplossing. In deze verkenning worden verschillende mogelijkheden onderzocht voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming op de A1 tussen de aansluitingen Barneveld (15) en Voorthuizen (16) en op de aansluiting A1/A30 zelf.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Verkenning A1-A30 verwijzen we u graag naar de website mirtverkenninga1-a30.nl Hier kunt u zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het project en toekomstige bijeenkomsten.

Wij zien u graag op 29 januari. Heeft u voor die tijd nog vragen, neemt u dan gerust contact met de heer A. de Craen, Omgevingsmanager, telefonisch via: 06 536 421 61 of per mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen