Groenonderhoud in omgeving Barneveldse Beek in De Burgt

Foto: Gemeente

Vanaf maandag 27 januari starten we met groenonderhoud in het bosplantsoen bij de Barneveldse Beek in De Burgt. De daaropvolgende week volgt de zijde van de Burgt, ter hoogte van de straten Ambon en Ceram. Daarna volgt het gebied aan de overzijde, ter hoogte van Doornenburg en Wildenborg (groene delen op kaartje).

Door het bosplantsoen uit te dunnen komt er meer variatie in de begroeiing en ontstaat er ruimte voor bepaalde boom- en plantsoorten om groter te worden. Variatie in bosbegroeiing is belangrijk voor de biodiversiteit en voor een gezond. Een jaar geleden werd het eerste deel op deze wijze aangepakt (blauwe deel op kaartje). De verjongde en uitgedunde bomen en planten lopen op natuurlijke wijze weer uit. Dat is in deze strook goed te zien.

Ook de aanwezige wadi’s en bijhorende regenwaterafvoer gelegen naast Ceram en Ambon worden weer gangbaar gemaakt (gele delen op kaartje). De wadi’s en het afvoersysteem zorgen voor een goede waterhuishouding in het gebied, bij natte en droge periodes.

Heeft u nog vragen over het groenonderhoud bij de Barneveldse Beek? Neem contact op met afdeling Beheer Openbare Ruimte opnemen telefonisch via 14 0342 of per mail: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen