Structuurvisie Wind uitgesteld

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De gemeente Barneveld heeft besloten om het proces op weg naar de Structuurvisie Wind uit te stellen. Als een van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus mogen tot 1 juni geen bijeenkomsten plaatsvinden. Dit heeft gevolgen voor de huidige planning van de Structuurvisie Wind en het vervolg daar op.

Een brede dialoog in de vorm van een vervolg op de dorpsgesprekken is pas weer mogelijk als inwoners, ondernemers en gemeente fysiek bijeen kunnen komen in een open proces. Daarom stelt de gemeente het proces Structuurvisie Wind uit totdat er weer veilig bijeenkomsten kunnen worden gehouden. Dit betekent ook dat de oplevering van de concept-structuurvisie en besluitvorming worden uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip.

Nieuwe planning

Met het maken van een nieuwe planning wordt natuurlijk rekening gehouden met vakantieperiodes, maar ook met de gevolgen van corona voor de samenleving. Didi Dorrestijn, wethouder Duurzaamheid: “We vinden het belangrijk dat we starten met het proces en de dialoog voor het maken van een structuurvisie wind, wanneer dit op een veilige en goede manier kan plaatsvinden.“

Concept bod Regionale Energie Strategie regio Foodvalley

Wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor de planning van de besluitvorming rondom het concept bod Regionale Energie Strategie Regio Foodvalley is nog niet duidelijk. Het concept-bod en de ontwerp-RES voor regio FoodValley zou 1 juni ingediend worden bij het Rijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen