Geldende maatregelen tegen verspreiding coronavirus goed nageleefd

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Inwoners, recreanten en ondernemers in gemeente Barneveld volgen de geldende maatregelen uit de noodverordening goed op. Het afgelopen weekend hebben Boa’s en politie veelvuldig gecontroleerd. Bijna iedereen houdt zich aan de geldende regels, ondanks het mooie weer. Er zijn minder overtredingen waargenomen dan het voorgaande weekend.

Thuisblijven goed opgevolgd

Inwoners en recreanten hebben de oproepen om dit weekend thuis van het mooie weer te genieten goed nageleefd. Het was veel rustiger op plekken als Zeumeren, het Schaffelaarsebos en de bossen bij Kootwijk. De recreanten hielden zich verder netjes aan de regels.

Boete van 400 euro

In totaal werden het afgelopen weekend 20 waarschuwingen afgegeven en 3 boetes uitgedeeld voor het niet opvolgen van de maatregelen. De meeste overtredingen vonden ‘s avonds plaats. Zowel jongeren (gemiddelde leeftijd van 18 jaar) als volwassenen kregen de waarschuwingen en boetes voor het overtreden van de verbodsregel op meerdere personen bij elkaar.

Recreatieparken en campings

In de Veiligheidsregio Gelderland-Midden en Noord-Oost Gelderland – waar de gemeente Barneveld onder valt – mogen campings, vakantieparken en recreatieterreinen alleen gasten verwelkomen die zelfvoorzienend zijn. Dit betekent dat elk vakantiehuisje, camper of caravan een eigen kook- en sanitaire voorzieningen moet hebben. Het is niet toegestaan daarin andere bezoekers te ontvangen. Ook geldt hier de verbodsregel op meerdere personen bij elkaar. Het is verboden om met meer dan twee personen (met uitzondering van het gezin) te verblijven in een publieke ruimte in het park of rondom het onderkomen. De afstandsmaatregel van minimaal 1,5 meter van elkaar geldt hier eveneens. De komende tijd controleert de gemeente de recreatieparken en campings nauwlettend op het naleven van de maatregelen uit de noodverordening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen