Enquête biodiversiteit | Denk mee over groen, bomen en natuur in uw omgeving

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De komende jaren bouwen we in onze gemeente veel woningen bij, de woningvraag is hoog. Dit vraagt om ruimte in onze groene omgeving.

We bouwen al duurzaam en passen bomen, struiken, kruiden en grasland zoveel mogelijk in een nieuwe wijk in. Toch betekent het ook dat natuur ergens moet wijken voor woningen en bijkomende voorzieningen. Een natuur die al onder druk staat: veel insectensoorten, inheemse plantsoorten en diersoorten nemen af of verdwijnen zelfs. Soorten die nodig zijn voor een gezonde natuur. Of voor het bevruchten van onze fruitbomen en andere gewassen.

Maar aanleggen van meer groen is niet voldoende om de natuur weer in balans te krijgen en te houden. Daarvoor zijn afspraken nodig om met elkaar de biodiversiteit te kunnen vergroten. Denk aan het groenonderhoud wat anders moet voor meer bloeiende kruiden en variatie. Maar ook een goede inrichting van de buitenruimte en van uw tuin helpt hierin mee. Als gemeente werken we al aan het vergroten van de biodiversiteit. We willen weten hoe we dit de komende jaren verder kunnen brengen. En vooral hoe u denkt over deze ontwikkelingen. Welke tips heeft u voor ons? Dat horen we graag!

Vul de online enquête in, het kost u slechts enkele minuten!
De online enquête vindt u via barneveld.nl/biodiversiteit. U kunt tot 15 juni de online enquête invullen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen