Rozentuin: planten eind september gepoot

Foto: Gemeente

Herinrichting parkje in Barneveld

De inrichting van de Rozentuin vordert, maar met vertraging. De vorm van het ontwerp is inmiddels al duidelijk zichtbaar, met bestrating en rozenbogen. Het plan was dat in april de planten erin gezet zouden worden. Maar dat wordt uitgesteld tot september.

Grondmonsters te zout

Voordat we planten nemen we altijd grondmonsters om te bepalen welke bemesting nodig is. Helaas bleek na het afnemen van de grondmonsters de grond veel te zout. Hierdoor konden we nog niets poten. We hebben in juni nieuwe monsters genomen. Hierbij bleek dat grond niet te zout is; er zou gepoot kunnen worden.

Aangepaste planning

De maanden juli /augustus zijn helaas niet geschikt zijn om te planten. De kans is te groot dat de planten het niet gaan redden bij een periode van droogte. Ook is er geen mankracht om genoeg te sproeien. Op de planning staat nu dat we bij goed weer eind september de beplanting in de tuin plaatsen.

Rozentuin

De rozentuin is een openbaar parkje in Barneveld, tussen de Amersfoortsestraat en de Achterdorpstraat. Het parkje heeft te lijden onder woekerend zevenblad. De gemeente laat dit onkruid weg halen en laat de rozentuin opnieuw inrichten. De gemeente heeft bij de herinrichting zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen uit de buurt. Zo blijft de tuin een aantrekkelijke groene plek in het centrum voor aanwonenden en bezoekers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen