Drie scenario’s voor toekomstbestendig rouwcentrum De Plantage

Foto: Google Street View

Het college van de gemeente Barneveld heeft in samenspraak met de begrafenisondernemers drie scenario’s uitgewerkt voor een toekomstbestendig rouwcentrum De Plantage.

Op 22 september worden de drie varianten besproken in de commissie Bestuur.  De drie vairanten voor verbetering van het rouwcentrum zijn: renovatie zonder uitbreiding, renovatie met uitbreiding en volledige nieuwbouw. Het college heeft haar voorkeur uitgesproken voor de tweede optie omdat deze tegemoetkomt aan de wensen van de ondernemers. De raad beslist uiteindelijk voor welke van de drie varianten gekozen wordt.

Uitbreiding

Voordat de drie varianten nader zijn onderzocht is geluisterd naar de wensen en opmerkingen van de betrokken partijen. De voorkeur gaat uit naar de tweede variant, het huidige gebouw renoveren en met 100m2 uitbreiden. Deze oplossing voldoet ook aan de wensen van de begrafenisondernemers, waarmee de gesprekken gevoerd zijn over de mogelijke oplossingen. Daarbij hebben zij ook aangegeven geen bezwaar te hebben voor een aangepast hoger tarief. De totale kosten voor de tweede variant zijn geraamd op € 596.000. De variant nieuwbouw is ook uitgewerkt, deze is voor de gemeente Barneveld niet kostendekkend te realiseren.

Eigentijds rouwcentrum

Variant 2 beschrijft de ingrijpende renovatie van het huidige centrum voor zowel de binnen- als de buitenkant. Inclusief een grondige aanpassing van de omliggende tuin. Om op deze manier weer een eigentijds rouwcentrum te realiseren. Naast een extra ruimte voor verzorging zal bijvoorbeeld gezorgd worden voor meer lichtinval. En komt er een grotere keuken, berging en koffiekamer. Ook zal het meubilair de aankleding en de vloerbedekking worden vernieuwd. Daarmee krijgt Barneveld weer een representatief en eigentijds gebouw, waar waardig afscheid genomen kan worden van de overledenen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen