Lokaal Belang Barneveld doet een verzoek om herindeling Scherpenzeel en Barneveld te stoppen

Mijntje Pluimers-Foeken Fractievoorzitter Lokaal Belang
Mijntje Pluimers-Foeken Fractievoorzitter Lokaal Belang
Foto: Barneveld.nieuws.nl

Barneveld- Fractievoorzitter Mijntje Pluimers van Lokaal Belang heeft in een schrijven aan de Commissaris van de Koning verzocht om het herindelingsproces van Scherpenzeel te stoppen. De provincie wil Scherpenzeel graag bij Barneveld indelen.

Gemeenteraad Barneveld

Op 14 juli gaf burgemeester Asje van Dijk de volgende reactie: “Wij hebben vandaag gehoord dat de provincie het besluit heeft genomen over de start van de procedure voor gemeentelijke herindeling. Dat is voor zowel Scherpenzeel als voor Barneveld een bijzonder moment in onze geschiedenis. Wij hebben de provincie aangegeven dat we constructief en open deel zullen nemen aan de gesprekken. Voor ons is belangrijk dat de procedure niet te lang duurt en dat onze gemeenteraad en de Barneveldse samenleving betrokken worden in het overleg. Daarnaast dat uit het overleg duidelijk wordt wat voor zowel Barneveld als Scherpenzeel de meerwaarde is van een herindeling. Wij kijken uit naar de start van de gesprekken in september.”

Gemeenteraad Scherpenzeel

Echter de meerderheid van de gemeenteraad in Scherpenzeel is tegen het plan van samengaan met Barneveld. Lokaal Belang uit Barneveld sluit zich daarbij aan. In de politiek in Scherpenzeel is het door de plannen van de provincie onrustig. Onlangs meldde de burgemeester zich ziek nadat de wethouders van de gemeente zich hadden uitgesproken over hun vermoedens van een dubbelrol.

Lokaal Belang Barneveld

“Lokaal Belang Barneveld spreekt zich niet uit over die kwestie, maar vindt het wel reden om de herindeling te stoppen. Ze zien het met zorg aan. Het proces staat volgens Pluimers onder enorme tijdsdruk, dat staat de zorgvuldigheid in de weg. Een dergelijk proces vraagt, al helemaal vanwege deze tijdsdruk, politieke, bestuurlijke rust en stabiliteit.”

Binnenkort verandert er in Barneveld nog meer in de politiek, de burgemeester en een wethouder gaat met pensioen. Lokaal Belang denkt dat het ongunstig is voor Barneveld en Scherpenzeel om nu te gaan fuseren.

 

College Barneveld neemt uitnodiging provincie aan voor deelname aan open overleg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen