College verlengt ondersteuningsmaatregelen horeca

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Het college van de gemeente Barneveld wil ook het komende half jaar de lokale horecabranche zoveel mogelijk ondersteunen om door de coronacrisis heen te komen. De huidige maatregelen worden daarom verlengd tot 31 januari 2021. Dit betreft de tegemoetkoming in de gemeentelijke kosten en de verruiming van de terrassen. Daarnaast zal de gemeente aanvragen voor terrasoverkappingen – onder voorwaarden- zoveel mogelijk toestaan.

Tegemoetkoming kosten

Het college besloot op 27 mei 2020 dat een aantal gemeentelijke kosten niet wordt doorberekend aan de horecaondernemers. Dit betreft de kosten voor: a. Verlenging sluitingsuur b. Gebruik gemeentegrond voor terrassen c. Gevelzitplaatsen

De totale maandelijkse kosten die hiermee worden kwijtscholden bedragen € 3744 voor alle horeca gezamenlijk. De huidige vrijstelling van deze kosten gold tot en met 1 september. Omdat de coronamaatregelen uit de Noodverordening ook na 1 september 2020 nog van kracht blijven, wil het college deze steunmaatregel verlengen tot 31 januari 2021.

Verruimde terrassen

De gemeente biedt horecaondernemers sinds de heropening op 1 juni de mogelijkheid om de openbare ruimte tijdelijk in te zetten voor de verruiming van de terrasoppervlakte. Met extra ruimte kunnen ondernemers meer gasten bedienen met inachtneming van de coronamaatregelen.

Het college wil toestaan dat de horeca de verruimde terrassen mogen blijven gebruiken tot en met 31 januari 2021, onder dezelfde vergunningen en voorwaarden als het oorspronkelijke terras. Daarmee wordt ook gehoor gegeven aan de wens van Koninklijke Horeca Nederland om de verruimde terrassen ook na 31 oktober te mogen voortzetten.

Terrasoverkappingen

Wanneer de terrassen langer openblijven zal vaker een tijdelijke overkapping worden geplaatst, zodat de terrassen ook bij slechter weer kunnen worden gebruikt. De gemeente zal binnen de regels uit de huidige noodverordening aanvragen hiervoor zoveel mogelijk toestaan. Op eigen grond mogen ondernemers een tent/overkapping plaatsen, mits deze aan drie zijden open is. Voor tenten die niet aan drie zijden open zijn, moet een vergunning worden aangevraagd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen