College stemt in met aankoop gronden Tolnegenweg West

Foto: Gemeente

Barneveld- Het college heeft ingestemd met de koopovereenkomst van gronden met de Stroese Ontwikkelingsgroep (SOG) B.V. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Tolnegen West.

De SOG heeft in het verleden een perceel van ruim 3,1 hectare verworven aan de Tolnegenweg in Stroe. Zij wilde hiermee de realisatie veiligstellen van het lokale bedrijventerrein. De SOG geeft de voorkeur aan de gemeente voor de aankoop vanwege hun ervaring met de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Voor de ontwikkeling wordt nog een nieuw bestemmingsplan opgestart. Het toekomstig bedrijventerrein ligt langs de A1 in Stroe tot aan de Tolnegenweg 1 en grenst aan het spoor Apeldoorn- Amersfoort. Het terrein bestaat uit kavels variërend van 500 m² tot 2.500 m² in de milieucategorie van 3.1 en eventueel 3.2. Dit biedt ondernemers uit de dorpskern Stroe de mogelijkheid (door) te groeien.

Hiermee vindt een clustering plaats van bedrijvigheid op het bedrijfsterrein Tolnegenweg West. Het is de bedoeling de huidige locaties van de ondernemers zoveel mogelijk een woon- en/of maatschappelijke functie te geven. Hinder gevende bedrijven uit de dorpskern Stroe krijgen eveneens de gelegenheid om een bedrijfskavel te kopen. Meer informatie is binnenkort te vinden op de projectpagina Tolnegenweg West op www.barneveld.nl

“Als gemeente zijn wij blij met de overeenkomst met de SOG. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van een lokaal en kleinschalig bedrijventerrein in Stroe.” , aldus wethouder Bennie Wijnne.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen