Stem nu op ons

Foto: Present

Present verbindt, coördineert en slaat een brug tussen buurtbewoners van Gemeente Barneveld die iets hebben te bieden waarmee de eenzame oudere uit hun isolement komen. Door de kleine groepen vrijwilligers/buurtbewoners te verbinden aan de eenzame oudere, neemt het aantal contacten van de oudere toe en worden eenzaamheidsgevoelens onder de oudere significant verminderd. Het project wordt op buurtniveau uitgerold in samenwerking met o.a. wijkplatforms, jongeren, hulpverlening.

Het percentage eenzamen neemt gemiddeld toe met het ouder worden. Dit geldt specifiek voor sociale eenzaamheid. Voor hen is het daarom belangrijk om opgenomen te zijn in hechte sociale verbanden zoals een stabiel gezin, familie, buurt of kerk. Dat is echter lang niet altijd het geval. Als zich ingrijpende gebeurtenissen in het leven van mensen voordoen (verlies van werk, ziekte, echtscheiding of overlijden van een geliefde) vallen velen in een zwart gat.

Deze eenzaamheid wil Present Barneveld aanpakken.
Door te stemmen op ons help je niet alleen ons, maar vooral de eenzame oudere.
Want we doen dit voor hen. Stem jij voor 25 oktober op Present Barneveld!

Om te kunnen stemmen moet je lid zijn van de Rabobank.

Als je Present graag steunt bij deze actie, zoek dan je stemcode op die je per mail of post hebt ontvangen.
Deze code kun je gebruiken om je stem te geven. Je hebt hiermee vijf te verdelen stemmen en mag daarvan maximaal twee keer op hetzelfde doel stemmen.
Mocht je géén code gehad hebben, neem dan even contact op met de lokale Rabobank. Dan krijg je die alsnog.

Word jij vrijwilliger of groepenbegeleider?

Om de de kwetsbare inwoners en hun hulpverleners te kunnen blijven helpen hebben we mensen nodig die het leuk vinden om wat voor een ander te doen. En de ervaring leert dat je veel energie krijgt wanneer je een ander helpt, vooral als die ander het zelf niet kan. Dit hebben wij en al vele vrijwilligers ervaren.
Doordat de aanvragen binnen blijven komen, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Vind jij het leuk om eenmalig of af en toe een leuk project op te pakken, neem dan eens contact met ons op. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Ook zijn we op zoek naar een extra groepenbegeleid(st)er. Hij of zij pakt een project op nadat de koppeling tussen hulpvrager en vrijwilliger is gemaakt en zorgt dat deze in goede banen wordt geleid. Uiteraard gaat dit in samenwerking met de coördinatoren. Kijk hier voor de vacature.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen