Organisaties ondertekenen convenant Kansrijke Start

Foto: Gemeente

De gemeente Barneveld, CJG Barneveld, Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM), Verloskundigen Barneveld, Elan, Livia Kraamzorg en Stichting Icare hebben het ‘Convenant Kansrijke Start’ ondertekend. Met de ondertekening van het convenant zeggen deze organisaties uit de geboorte en jeugdgezondheidszorg toe dat zij zich samen en individueel inzetten voor het vergroten van een gezonde, veilige en kansrijke ontwikkeling in de eerste duizend dagen van kinderen in de gemeente Barneveld.

De gemeente Barneveld onderzocht de afgelopen anderhalf jaar met professionals uit de geboortezorgketen op welke manier zij samen kunnen werken aan een kansrijke start voor kinderen. Zij deden dit in de ‘Denktank Kansrijke Start Barneveld’. Om afspraken, inzet en resultaten zowel beleidsmatig als financieel te borgen, hebben de genoemde partijen nu het convenant Kansrijke Start ondertekend.

Verschillende perspectieven nodig

Wethouder Hans van Daalen: ”Het is goed om te zien dat zoveel verschillende organisaties in onze gemeente gemotiveerd deelnemen aan Kansrijke Start Barneveld. Door met elkaar samen te werken en korte lijnen te hebben, wordt steeds duidelijker wat er nodig is om de (aanstaande) ouder en het kind te helpen tijdens de eerste duizend dagen. Iedere organisatie heeft een eigen perspectief van waaruit zij naar een kind kijkt. Al die perspectieven hebben we nodig. Daarnaast is een gedeelde verantwoordelijkheid belangrijk om blijvend resultaat te boeken”.

Gezamenlijk doel

Vanuit de Denktank zijn er verschillende projecten gericht op de periode vóór, tijdens en na de geboorte van een kind. Speciale aandacht is er voor kwetsbare gezinnen. Het doel is dat (aanstaande) ouders meer kennis krijgen over een gezonde zwangerschap, de geboorte en het ouderschap/de opvoeding. Een ander doel is, dat (aanstaande) ouders hulp weten te vinden als zij die nodig hebben. Alle organisaties in de gemeente Barneveld die actief zijn in de geboortezorgketen, kunnen zich aansluiten bij Kansrijke Start Barneveld. Zij kunnen zich aanmelden bij de gemeente Barneveld via onderstaand mailadres.  [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen