Gemeenteraad Barneveld in gesprek over impact corona

Gemeentehuis Barneveld
Gemeentehuis Barneveld
Foto: Barneveld.nieuws.nl

De gemeenteraad van Barneveld gaat in gesprek met vertegenwoordigers van groepen die geraakt worden door de coronacrisis. Samen reflecteren zij op de gevolgen hiervan op de Barneveldse samenleving. Dit gebeurt tijdens een openbare (digitale) bijeenkomst op woensdag 18 november.

De bijeenkomst is geen reguliere raadsvergadering waarin besluiten worden genomen of politiek de boventoon voert. Het belangrijkste doel is ervaringen uit te wisselen en naar elkaar te luisteren. Het programma bestaat uit vijf blokken rondom maatschappelijke thema’s (sport & cultuur, onderwijs, zorg & welzijn, onderwijs, jongeren en ondernemers).

Ieder thema wordt persoonlijk ingeleid door een vertegenwoordiger uit de betreffende doelgroep. In de slotronde bespreken de deelnemers wat zij elkaar kunnen meegeven en wat zij van elkaar kunnen leren.

Als intermezzo verzorgt dorpsdichter Brigitte Veltman een gedicht. Ook wordt een video van de Jerusalema Challenge van de ENA Zorggroep getoond. De openbare bijeenkomst duurt van 19:30 tot 21:30 uur en is te volgen via de website op www.barneveld.nl/live.

Aandacht voor elkaar

De raadsbijeenkomst past ook in de lokale invulling van de landelijke campagne Aandacht voor elkaar, die op 6 oktober is gestart en doorloopt tot het einde van het jaar. De kleine en grote veranderingen die we door de coronacrisis meemaken zijn niet makkelijk. Aandacht hebben voor elkaar helpt. Daarom komen we in deze periode samen, delen we onze verhalen en luisteren naar elkaar (zie: www.aandachtvoorelkaar.nl).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen