Ontwerp bestemmingsplan Oostbroek ter inzage

Foto: Gemeente

BARNEVELD- Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de Nota inspraak en overleg Oostbroek en het starten van de voorbereidingsprocedure voor het ontwerp bestemmingsplan Oostbroek. Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 11 december ter inzage voor de duur van 6 weken. Binnen die termijn kan iedereen een ‘zienswijze’ geven. De documenten zijn te raadplegen via www.barneveld.nl/oostbroek of bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

Inspraak
Van 20 december 2019 tot en met 17 januari 2020 heeft het inspraakplan ‘verkavelingsplan Oostbroek’ ter inzage gelegen. Hierop zijn 44 inspraakreacties ingediend. Alle inspraakreacties zijn zorgvuldig beoordeeld, hetgeen heeft geleid tot enkele aanpassingen van het bestemmingsplan. Het gaat hierbij om de verlaging van de snelheid van 50 naar 30 km/uur in de gehele wijk inclusief de ontsluitingsweg Kerkweg. De 30 km zone moet de verkeersveiligheid bevorderen, vooral door de week. Een beoogd neveneffect is het ontmoedigen van het doorgaand verkeer.  Indieners van een inspraakreactie ontvangen het inspraakverslag.

Voortgang
Na de inspraak is het stedenbouwkundig ontwerp voor de wijk Oostbroek verder uitgewerkt en waar nodig zijn de – wettelijke – onderzoeken geactualiseerd. Dit heeft geresulteerd in het ontwerp bestemmingsplan én het ontwerp beeldkwaliteitsplan. Tevens heeft de gemeente overleg gehad over het plan met onder meer de Klankbordgroep Kootwijkerbroek. Naar verwachting zal de gemeenteraad het bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2021 vaststellen.

Bouw
De nieuwe woonwijk Oostbroek voorziet in de bouw van circa 106 woningen. Conform streven start de bouw van de eerste fase – circa 40 woningen – in het vierde kwartaal 2021. Deze bouw loopt gefaseerd door t/m 2023. Op www.barneveld.nl/oostbroek wordt de informatie actueel gehouden en is het mogelijk voor geïnteresseerden om zich in te schrijven voor de digitale nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen