Activiteiten op oudjaarsavond voor jongeren in de gemeente Barneveld

Foto: Be Actieve

Door de maatregelen tegen het coronavirus ziet oud en nieuw er dit jaar anders uit dan andere jaren. De gemeente Barneveld heeft met de jongerenwerkers van Be Active & Creative een programma gemaakt waarmee jongeren en volwassenen zich op oudjaarsavond toch kunnen vermaken. Deelnemen aan de activiteiten op 31 december kan vanuit de eigen huiskamer. Het betreft een online pubquiz, een digitale escaperoom, een spetterende digitale New Years Party en een laserspektakel die in Barneveld en Voorthuizen vanuit huis te zien is.

Burgemeester Asje van Dijk:” Wij vinden het belangrijk om onze jongeren alternatieven te bieden voor oud en nieuw, nu de landelijke maatregelen veel beperkingen met zich meebrengen. We willen jongeren met elkaar in verbinding brengen, zonder dat ze daarvoor hun huis uit hoeven. In overleg met onze jongerenwerkers is er een digitaal programma neergezet, dat voor ieder wat wils biedt! De jongerenwerkers staan in nauw contact met jongeren binnen de gemeente. Het is noodzakelijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Ik denk dat jongeren dit een aansprekend programma vinden en zo toch een leuke oudjaarsavond hebben.”

Online Barneveld Pubquiz

Op donderdag 31 december is er tussen 19.00 tot 22.00 uur een Barneveldse online pubquiz op www.onlinepubquizzen.nl. Deze speciale pubquiz bestaat uit vragen over bijvoorbeeld muziek, sport en algemene kennis en een aantal vragen over Barneveld. De quiz duurt ongeveer anderhalf uur. Op 1 januari ontvangen de deelnemers per e-mail een nieuwsbrief met daarin de uitslag van alle teams die meegedaan hebben aan de pubquiz. Er zijn mooie prijzen te winnen!

Digitale escaperoom

Van 30 december om 23.59 uur tot en met 1 januari 23.59 uur kunnen belangstellenden meedoen aan een virtuele escaperoom. Deze is te vinden op www.virtueleescape.nl/barneveld. Met één toegangsticket kunnen maximaal zes personen als groepje meespelen. Het aantal groepen dat gelijktijdig kan spelen, kent geen limiet.

Spetterende online new years party

Bekende dj’s NOWALATER, STNGH, CHICO&JOOLS, DIGIT97, PRESA en DRENY hebben vanuit Café de Zwaan in Barneveld een spetterende vier uur durende show opgenomen vol muziek. De show is op 31 december van 22.00 uur tot 02.00 uur te bekijken op www.a1mediagroep.nl en via de lokale televisie (ZIGGO kanaal 36, KPN, XS4ALL & TELFORT kanaal 1340 en T-Mobile op kanaal 728). Om 23.59 uur wordt er gezamenlijk afgeteld naar 00.00 uur. Jongeren kunnen hun foto’s van het kijken naar dit feest delen op social media met #NYPB.

Laserspektakel

In Barneveld en Voorthuizen kan iedereen om 00:00 uur ’s nachts in de lucht een mooi laserspektakel zien vanuit zijn eigen huis of tuin. Op die manier hoopt de gemeente mensen toch met elkaar in verbinding te brengen.

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten voor jongeren staat de komende tijd op de social media kanalen van Be Active & Creative en op de website www.beactive.barneveld.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen