Webinar Cultuur levert veel op

Gemeentehuis Barneveld
Gemeentehuis Barneveld
Foto: Barneveld.nieuws.nl

Barneveld- Deze week kwamen een kleine veertig vertegenwoordigers van culturele instellingen en verenigingen digitaal bij elkaar om te praten over kansen en mogelijkheden voor cultuur tijdens de corona-crisis. De gemeente Barneveld organiseerde in samenwerking met Rabobank Gelderse Vallei een webinar over dit onderwerp. Het doel van deze bijeenkomst was om te leren van elkaar als het gaat om innoveren, als cultuurorganisatie het hoofd boven water houden en het behouden en bereiken van leden. Deelnemers waren erg enthousiast over de digitale bijeenkomst.

Wethouder André van de Burgwal: ” Net als iedereen, hebben ook cultuuraanbieders last van de corona-crisis.  Zij mogen geen activiteiten meer aanbieden of bezoekers ontvangen. Voor verenigingen geldt, dat zij al een hele tijd niet meer bij elkaar mogen komen. Je ziet dat er behoefte is aan verbinding. Tijdens dit webinar werd er veel met elkaar meegedacht over ledenbinding, toekomstbestendigheid en manieren om te innoveren. Spreker Iris van Heesch wist met praktijkvoorbeelden de gedachten over innovatie op cultuurgebied goed op gang te brengen. Het is belangrijk om te blijven pionieren, ondanks de verlenging van de lockdown, of misschien wel juíst tijdens deze verlenging.  Door te vernieuwen kunnen we samen nu én in de toekomst een passend cultuuraanbod blijven bieden. De Covid-regeling van de gemeente Barneveld kan daarbij helpend zijn.”

Financiële Covid-regeling

Tijdens het webinar was er ook aandacht voor de ‘Covid-19 subsidieregeling Lokale Culturele Voorzieningen’. Dat is een eenmalige ondersteuning voor lokale culturele voorzieningen om de gevolgen van de coronacrisis te compenseren. De subsidie kan ook worden aangevraagd om investeringen te kunnen doen voor benodigde innovaties, om nu en straks cultuur beschikbaar en toegankelijk te maken voor de inwoners van Barneveld en daarbuiten. Cultuuraanbieders (zowel instellingen als amateurverenigingen) kunnen nog tot en met 31 januari hun aanvraag hiervoor indienen. Meer informatie staat op de gemeentelijke website: https://www.barneveld.nl/aanvragen-en-regelen/subsidie-cultuur-en-corona .

Vervolg

Mogelijk komt er nog een vervolgbijeenkomst van dit webinar. Deelnemers gaven aan daar wel belangstelling voor te hebben. Bovendien gaven verschillende deelnemers aan, zich aan te willen sluiten bij het Cultuurplatform, dat ook meedeed aan het webinar. Dit krijgt ook een vervolg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen