Afspraken over bevorderen veiligheid in recreatiegebied Zeumeren

Intentieovereenkomst Zeumeren
Intentieovereenkomst Zeumeren
Foto: Gemeente

Inwoners en bezoekers van de gemeente Barneveld nóg veiliger en prettiger laten recreëren in recreatiegebied Zeumeren. Dat is het doel van de intentieovereenkomst die de gemeente Barneveld, Leisurelands en de politie op woensdag 20 januari 2021 hebben getekend in het paviljoen bij Zeumeren.

De overeenkomst werd getekend door:

Leisurelands Exploitatie B.V., vertegenwoordigd door de heer K.W. Rutten, directeur;

Gemeente Barneveld, vertegenwoordigd door de heer J.W.A. van Dijk, burgemeester;

Politie, vertegenwoordigd door de heer H.C.A. Wilbrink; teamchef.

In de overeenkomst hebben de partijen de verantwoordelijkheden op het gebied van controle en handhaving in recreatiegebied Zeumeren vastgelegd. Zo zal er in de zomermaanden meer toezicht zijn, komt er een beveiligingscamera en gaan politie, gemeente en Leisurelands nóg meer met elkaar samenwerken.

“Goede afspraken over de diverse verantwoordelijkheden kunnen helpen overlast en onveilige situaties te voorkomen. De afgelopen jaren is hier in de praktijk een goede start mee gemaakt. Het is goed dat dit nu ook is vastgelegd”, aldus burgemeester Asje van Dijk.

De feitelijke uitvoering wordt jaarlijks vastgelegd in een bijbehorend plan van aanpak. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst kijken de betrokken partijen positief uit naar het nieuwe seizoen van 2021.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen