De gemeente Barneveld wil fors investeren voor thuiswerkende ambtenaren

Gemeentehuis Barneveld
Gemeentehuis Barneveld
Foto: Barneveld.nieuws.nl

BARNEVELD – De gemeente Barneveld heeft het plan om dit jaar € 500.000 uitgeven aan nieuwe ICT-thuiswerkmiddelen voor het personeel. Ambtenaren kunnen dan goed hun werk blijven doen én kan de gemeente zich in deze coronatijd door blijven ontwikkelen, betoogde wethouder André van de Burgwal.

De plannen voor de forse uitgave komt op een moment dat Barneveld onder preventief toezicht van de provincie Gelderland staat, en zullen ze toestemming van de provincie moeten krijgen. De toezichtstelling heeft te maken met het fusieproces met Scherpenzeel.

De wethouder zegt dat deze investering nodig is om als gemeente bij de tijd te blijven. “Ik zou het een heel verkeerd signaal vinden vanuit de raad als u onze medewerkers niet de mogelijkheid geeft hun werk op een fatsoenlijke manier te doen. Ze hebben met veel inzet gewerkt, ze hebben geïmproviseerd en ze hebben gekeken wat er wel kan”, geeft hij aan.

Over het voorstel wordt nog in de gemeenteraad gestemd, maar mocht het voorstel inderdaad aangenomen worden, dan is dus de provincie aan zet.

Bron Omroep Gelderland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen