Het Voorthuis wordt een thuis voor iedereen

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Op de rand van Nijkerk en Barneveld werd in Voorthuizen vanmiddag het bouwbord van “het Voorthuis” onthuld.

Het project lijkt een beetje op wat men op Groot Hennekeler ook van plan was: zorgwoningen en een kindcentrum  bouwen, waardoor jong en oud bij elkaar gebracht kunnen worden. In Nijkerk lukte dat niet.

In Voorthuizen wel en ook daar is Bzzzonder – net als bij Groot Hennekeler – bij betrokken, naast Neboplus. Woningstichting Barneveld bouwt de woningen

Naast huurwoningen komen er 36 zorgappartementen in het complex. Die zijn bedoeld voor mensen, die lijden aan een vorm van dementie en hun partners. Dat laatste is bijzonder aan het plan en dat had dan ook heel wat voorbereidingswerk gekost.
Bzzzonder biedt er kinderen tussen de 0 en 12 jaar een mooie plek om te leren en te spelen in een kinderdagverblijf en tijdens buitenschoolse opvang.

Hendrina Brugmans (Neboplus): “Ik denk dat deze locatie ook interessant is voor veel Nijkerkers. In de eerste plaats omdat het concept wat Neboplus hier neer gaat zetten in Nederland heel uniek is en in deze regio nog niet voortkomt. Wij willen op deze locatie er alles aan doen om echtparen, soms 60 jaar getrouwd, bij elkaar te laten leven ook als één van beide of beide partners lijden aan dementie. Door een diversiteit aan woningen, woongroepen en mogelijkheden willen wij nabij zijn waar echtparen het nog samen rooien, ondersteunen als het even niet meer lukt en verzorgen als het nodig is.
De locatie is zo opgezet dat kinderen en ouderen elkaar ontmoeten en van meerwaarde kunnen zijn voor elkaar omdat wij geloven dat jong en oud elkaar nodig heeft om tot bloei te komen!”

Over 1,5 jaar wordt er geleefd en gespeeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen