Reactie burgemeester Jan Luteijn op geweld tegen politie

Burgemeester Jan Luteijn
Burgemeester Jan Luteijn
Foto: Gemeente Barneveld

Op zaterdag 8 mei om 12 uur startte ‘Police For Freedom’ een protestmars in de gemeente Barneveld tegen de landelijke coronamaatregelen. Het ging om een groep van ca 1000 personen.

Burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Barneveld besloot na overleg met de politie en justitie dat hij de protestmars niet toestond. De reden daarvan was, dat de veiligheid en gezondheid van deelnemers en inwoners niet gewaarborgd kon worden binnen de coronamaatregelen die gelden. Het grootste deel van de betogers ging zonder problemen naar huis. Helaas was er een klein groepje dat de confrontatie met de politie zocht en het centrum in trok.

Burgemeester Jan Luteijn reageert daarop: “Ik heb grote waardering voor het snelle optreden van de gemeente, de boa’s, de politie en de M.E. Ik begrijp heel goed dat mensen terug willen naar hun leven vóór de coronamaatregelen. Maar dit is niet de manier waarop we met elkaar om moeten gaan. Ik ben geschokt door de manier waarop enkele betogers de politie in Barneveld bejegende. Geweld tegen mensen die ons beschermen, zoals de politie, is absoluut onacceptabel!”

Facebook Gemeente Barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen