Inloggen websites overheid verandert

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Voor ondernemers

Ondernemers en stichtingen: regel op tijd het juiste beveiligingsniveau

Vanaf 1 juli 2021 bieden overheden geen online diensten meer aan waarbij u alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord inlogt (niveau 1). Ondernemers, verenigingen en stichtingen hebben dan eHerkenning niveau 2 of hoger nodig.

eHerkenning als veilige inlogmethode

Veilig inloggen om online zaken met de overheid te regelen is voor organisaties een basisrecht. Daarbij is het belangrijk dat privacygevoelige gegevens beschermd zijn. Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten overheden zeker dat u bent wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. De eHerkenning is namelijk gekoppeld aan uw KVK nummer. Daarnaast heeft u zekerheid dat de site waarop u inlogt betrouwbaar en veilig is. De benodigde betrouwbaarheidsniveaus verschillen per overheidsdienst. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen.

 

eHerkenning aanvragen

U kunt eHerkenning aanvragen op de website van eHerkenning.

Als u al eHerkenning heeft kunt u deze upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau. U kunt ook een machtiging vastleggen voor de dienst waarvoor u wilt inloggen.

Tip

Stel u heeft eHerkenning niveau 2 nodig om met gemeente Barneveld zaken te doen. Maar om zaken te doen met UWV eHerkenning niveau 3 nodig. Dan kunt u het best een eHerkenning niveau 3 aanvragen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen