Nieuwe stichting Dierenambulance Barneveld voor acute dierenhulp

Foto: Gemeente

Extra vrijwilligers zijn welkom

De dierenambulance verleent hulpverlening aan (gewonde) zwerfdieren, verwijdert dode dieren in de openbare ruimte en vervoert gevonden huisdieren naar dierentehuis Levenslust. De registratie van vermiste en gevonden dieren loopt via Amivedi.Een enthousiaste groep vrijwilligers en een betrokken bestuur houden samen de zorg voor zwerfdieren en gewonde dieren draaiende. Met een goed uitgeruste ambulance rukken ze regelmatig uit naar alle 9 dorpen in de gemeente Barneveld.
De nieuwe ambulancedienst voor de gemeente Barneveld werd rond de jaarwisseling opgezet omdat de voorganger stopte. Met een goed draaiend bestuur en de actieve vrijwilligers is de acute zorg aan dieren in nood weer goed op orde. Maar extra handen zijn zeker welkom. Bestuurslid Simone van Maanen: “We hebben nog wel behoefte aan bijrijders en invallers. Dus extra vrijwilligers zijn absoluut welkom!” Ervaring is niet nodig, wel een rijbewijs en een Verklaring Omtrent Gedrag.

Meer weten of vrijwilliger worden?

Vrijwilligers aan het woord

Jan de Wit uit Barneveld is het nieuwste lid van de chauffeursploeg. Hij reed als enige Barnevelder bij de vorige ambulancedienst in Putten. Toen hij hoorde dat er nog handen nodig waren bij de nieuwe Dierenambulance meldde hij zich direct aan. “Vandaag had ik mijn eerste rit. Er kwam meteen een melding binnen van een vogel die verstrikt zat in een afzuigslang. Gelukkig heb ik hem er levend uitgekregen!” Iedere vrijwilliger heeft zijn of haar eigen motivatie om zich in te zetten voor de Dierenambulance Barneveld.
Jennifer Balemans begon bijna tien jaar geleden in Nijkerk als vrijwilliger en is samen met haar broertje Johnny al heel wat keren uitgerukt. Diana van ’t Hof beschikt over wat minder ervaring, maar voelt zich als een vis in het water op de auto. “Het is zo afwisselend. Je wilt ook gewoon helpen. Iedere rit is een avontuur en dat geeft je gewoon een adrenalinekick!”Kersverse voorzitter Herman Luttikhuisen is trots op zijn ploeg. “In korte tijd hebben we samen iets heel moois neergezet. Natuurlijk zitten we nog in de opstartfase en zijn we nog dingen aan het inregelen. Maar de inzet is heel groot. En het mooie is dat we er nu echt staan als stichting voor en door inwoners uit de gemeente Barneveld. Daardoor zijn de lijntjes kort en is de betrokkenheid groot!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen