Kapwerkzaamheden aan sparrenbos | Voorthuizen

Begin september vinden kapwerkzaamheden plaats aan het sparrenbos in Voorthuizen. Het gaat om circa 30 sparren die dood zijn. Ze zijn aangetast door de Letterzetter (insect, zie foto 2) en vormen een bedreiging voor de veiligheid.

Als gemeente zijn we ons bewust van de gevoeligheid van het kappen van deze bomen, door de samenhang met de geplande bouw van het appartementencomplex bij het Pastoriebos. We kiezen echter nadrukkelijk voor de veiligheid van omwonende en passanten. Daarnaast is de kap van deze dode sparren ook noodzakelijk als de geplande bouw niet door gaat.

In verband met de veiligheid wordt het Kerkepad vanaf de Jan Steenstraat door het bos afgesloten. Hierdoor hoeven we minder dode bomen te kappen.

Na de kap worden er op de locatie niet gelijk nieuwe bomen geplant, vanwege de beperkte groeimogelijkheden. De gemeente wil, nadat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over het bouwplan, een plan maken hoe het gebied er uit moet gaan zien. Daarbij worden de inwoners van Voorthuizen betrokken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen