Individuele studietoeslag automatisch verhoogd

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Voor jongeren met medische beperking

Studenten die door een medische beperking niets kunnen bijverdienen, kunnen een studietoeslag krijgen van de gemeente. De toeslag is per 1 oktober 2021 verhoogd. Krijg je deze studietoeslag nog niet, maar denk je dat je er wel voor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de gemeente.

Toeslag wordt wordt gelijk per gemeente

Alle gemeenten in Nederland betalen aan studerende inwoners die door een medische beperking niets kunnen verdienen een studietoeslag. De bedragen verschillen nogal per gemeente. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft plannen om de bedragen landelijk gelijk te trekken. Het officiële besluit kan nog wel een tijdje duren. Daarom heeft de staatssecretaris aan alle gemeenten gevraagd om alvast de nieuwe bedragen te gaan betalen.Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dat met ingang van 1 oktober 2021 te doen.

Nabetaling

Iedereen die al eerder een studietoeslag ontving van de gemeente ontving voor oktober (of volgende maanden), krijgt bericht van de gemeente. Er volgt een nabetaling als de toeslag lager was dan dan de nieuwe bedragen.

Hoogte toeslagen

Leeftijd Netto bedrag per maand
18 jaar € 150,-
19 jaar € 180,-
20 jaar € 240,-
21 jaar en ouder € 300,-
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen