Ter Inzage: Notitie Reikwijdte en Detailniveau Omgevingsvisie

Foto: Barneveld.nieuws.nl
De gemeente is bezig met het maken van een Omgevingsvisie. Daarin worden verschillende toekomstbeelden geschetst van Barneveld over 20 jaar. We willen van deze toekomstbeelden de effecten op onze leefomgeving onderzoeken. Hiervoor wordt een milieueffectrapport (mer) opgesteld. Wat we precies willen onderzoeken voor de mer staat in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Deze ligt nu ter inzage. U kunt tot en met 5 mei 2022 een zienswijze indienen.

Onderzoeken naar effecten

Om de Omgevingsvisie op te stellen willen we weten wat de effecten op de omgeving van de verschillende toekomstscenario’s zijn. Zoals geluid, geur, luchtvervuiling, aantasting van natuur en landschap. Maar ook wat de effecten op de leefbaarheid van Barneveld zullen zijn. Hiervoor moet een aantal onderzoeken worden uitgevoerd. De uitkomsten van de onderzoeken worden opgenomen in een Milieu-effectrapport (MER). Indien nodig zal in het MER ook de Passende beoordeling op grond van de Wet natuurbescherming worden opgenomen.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Om de onderzoeken naar de effecten goed te kunnen doen, is er een zogenaamde Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) gemaakt. Deze NRD beschrijft welke effecten we in het Milieu-effectrapport willen onderzoeken. Bekijk de   Notitie Reikwijdte Detailniveau (pdf, 3 MB(digitaal toegankelijke versie).
Het document wordt 25 maart gepubliceerd op de pagina  Bekendmakingen  .

Inzien op het gemeentehuis

Wilt u een printversie van de notitie inzien? Dan kan tijdens kantooruren inzien op het gemeentehuis. Wilt u een printversie van de notitie inzien? Dan kan tijdens kantooruren inzien op het gemeentehuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen