Informateur Nieuwenhuis neemt tussenstap

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De heer Evert Jan Nieuwenhuis, die anderhalve week geleden is gestart als informateur voor een nieuw te vormen college van Barneveld, geeft aan dat een tussenstap nodig is.

De heer Nieuwenhuis heeft de afgelopen week met alle Barneveldse fracties op een plezierige, open en constructieve wijze gesprekken gevoerd. Tijdens deze gesprekken heeft hij aangegeven dat het zijn bedoeling is om, indien mogelijk, voorafgaand aan de raadsvergadering op woensdag 30 maart 2022 verslag te doen van zijn bevindingen.

Hij heeft echter geconstateerd dat voor het uitbrengen van een evenwichtig advies, dat voldoet aan de opdracht die hem is meegegeven, een tussenstap noodzakelijk is. Deze tussenstap betreft een gesprek met de fracties van SGP en Lokaal Belang samen.

“Dit gesprek is nodig om enkele vragen die zijn ontstaan in de informatiefase te beantwoorden”, geeft Nieuwenhuis aan. “Ik hecht eraan te zeggen dat dit gesprek nadrukkelijk niet bedoeld is als een eerste inhoudelijke stap in de formatie. Het is mijn inschatting dat ik, na afronding van deze tussenstap, voldoende informatie heb om mijn verslag op te stellen en in openbaarheid met de fractievoorzitters te delen.”

Daarmee neemt het proces iets meer tijd in beslag dan in eerste instantie gedacht. De opdracht aan informateur Nieuwenhuis is dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat. “Ik onderschrijf dat en denk dat deze tussenstap bijdraagt aan deze gewenste zorgvuldigheid.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen