Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen en afscheid gemeenteraadsleden gemeente Barneveld

Dinsdagavond 29 maart was het Schaffelaar theater het decor voor het afscheid van de negen vertrekkende raadsleden. De zaal was goed gevuld met familieleden, vrienden en de leden van de politieke partijen om dit speciale moment samen te beleven. Raadsleden Gert Ploeg (SGP) en Hilhardt Brul (Pro’98) en Lukas Scheijgrond (ChristenUnie) hebben zich jarenlang vol energie en gedrevenheid ingezet voor Barneveld en kregen voor hun verdiensten een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Luteijn. Gert Ploeg en Hilhardt Brul kregen deze dinsdagavond. Lucas Scheijgrond was verhinderd en ontvangt deze nog op een later moment.

Raadslid Gert Ploeg kreeg naast zijn KO ook een gouden speld. Hij was maar liefst 24 jaar raadslid en tevens ook nestor van de raad, wat betekende dat hij het langst dienende raadslid is en plaatsvervanger van de burgermeester om de raad voor te zitten. Hilhardt Brul gaat nu na drie raadsperiodes van 4 jaar stoppen en ook hij ontving hiervoor een zilveren speld als extra waardering. Hilhardt Brul was naast het raadswerk ook regelmatig voorzitter in commissies. Lukas Scheijgrond zwaait ook af na 12 jaar, waarin hij onder andere fractievoorzitter en lijsttrekker is geweest. Ook hij krijgt naast zijn KO nog een zilveren speld. Naast hun raadswerk hebben alle drie de raadsleden zich ook op allerlei andere vlakken ingezet voor de samenleving. Burgemeester Luteijn heeft hier uitgebreid bij stilgestaan en sprak zijn grote waardering uit voor al hun inspanningen.

Naast deze drie vertrekkende raadsleden was er nog speciale aandacht voor de raadsleden Wilma Heijkoop (ChristenUnie), Gert Bouwman (CDA), Shane Lasscher (Burger Initiatief), Roel van den Broek (CDA), Martin Lentink (Pro’98) en Marcel Godschalk (Pro’98) die na lange of soms wat kortere tijd ook afscheid namen.

‘Het werk van raadsleden vraagt veel. De druk op hun agenda’s wordt groter. De gemeente wordt groter, de regio vraagt aandacht en de maatschappelijke vraagstukken waar ze voor staan nemen toe. Ik heb grote waardering voor de inspanningen en verantwoordelijkheid van de raad voor het besturen van Barneveld en ben dankbaar voor hun energie, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Een eervol afscheid is dan ook op zijn plaats. Het is aan hun inzet én samenwerking te danken dat programma’s en projecten konden worden uitgevoerd. Ik bedank dan ook alle raads- en de commissieleden voor alle tijd die zij hebben besteed aan het raadswerk in de afgelopen periode.’ aldus burgemeester Luteijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen