Burgemeester Luteijn reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Gert Bomhof

2022026-Gemeente Barneveld-Gert Bomhof
2022026-Gemeente Barneveld-Gert Bomhof
Foto: Barneveld.nieuws.nl

De heer G. Bomhof uit Barneveld is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester van Barneveld, Jan Luteijn, heeft hem op donderdagmiddag 21 april de versierselen overhandigd die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. 

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie bij de Muziekschool Barneveld. Gert Bomhof is een begrip in het Barneveldse Culturele veld. Al 41 jaar is hij in dienst bij de Muziekschool Barneveld, als slagwerkdocent en daarnaast is hij cultuurcoach educatie bij de gemeente Barneveld. Zijn missie om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met muziek en cultuur heeft hij op allerlei manieren weten vorm te geven.

De heer Bomhof is geboren en getogen in Apeldoorn, waar hij opgroeide in een muzikaal gezin. Zijn studie deed hij aan het conservatorium in Arnhem, waarna hij les ging geven in slagwerk. Dat deed hij eerst in Epe en Almelo en vanaf 1985 ook bij de Barneveldse Muziekschool.

Bovendien speelde de musicus twintig jaar lang als freelancer in het Promenade en Radio Filharmonisch Orkest bij verschillende radio- en tv-opnames. Daarnaast zag hij nog kans te dirigeren bij amateurorkesten en werd hij zelf docent aan het conservatorium in Arnhem. Hij jureerde bij examens en concoursen. Tenslotte is Bomhof ook nog projectleider amateurkunst bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in Utrecht.

Door zijn vasthoudendheid en gedrevenheid heeft Gert Bomhof, tegen de stroom in, het voor elkaar gekregen dat ruim 7.000 kinderen in de gemeente Barneveld cultuureducatie in het onderwijs kregen. In mei 2021 heeft hij hiervoor de Koning Maxima bokaal ‘meer muziek in de klas’ overhandigd gekregen. Een eerbetoon voor al zijn inspanningen.

“Ik vind het bijzonder knap hoe jij cultuureducatie op de kaart hebt gezet in Barneveld. Jouw drive om dit te blijven uitdragen stopt ook niet, maar graag staan we vandaag wel stil bij het feit dat je zo’n grote bijdrage levert aan onze gemeente op dit vlak. Ik wil je daar, ter gelegenheid van je afscheid, bijzonder hartelijk voor bedanken”, aldus burgemeester Luteijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen