Start bouw Bloementuin in Bloemendal Barneveld

Foto: Gemeente

Op donderdag 2 juni was het feest op de bouwplaats van Bloementuin in Barneveld. Vof Bloemendal Barneveld (BPD, Van de Kolk) en toekomstige bewoners kwamen bij elkaar om de bouw van de 44 koopwoningen en 6 huurwoningen te vieren. Ze genoten overduidelijk van de zon, speeches én elkaar. Bijna alle toekomstige bewoners waren aanwezig. Ze maakten kennis met elkaar en hebben na afloop nog gezellig doorgepraat.

Wethouder Bennie Wijnne was ook aanwezig. Met een forse zwaai liet hij een fles bubbels kapotslaan tegen de gevel. Een mooi gebruik dat vanuit de scheepvaart is overgenomen. Daarna sprak hij de aanwezigen toe: “Het geeft mij veel voldoening als woningenzoekenden – ouderen, jongeren, alleenstaanden, stellen of gezinnen – de sleutel van hun nieuwe huis in ontvangst nemen en aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Daar doen we het voor als gemeente.” Daarnaast vertelde de wethouder dat Bloemendal steeds meer vorm krijgt: “Er wordt gebouwd aan woningen, voorzieningen, openbare ruimte en infrastructuur. Voorlopig zijn we nog niet klaar. Tot 2030 werken we verder aan Bloemendal. Er komen in totaal zo’n 1.550 woningen. U bent een van de eerste bewoners. Ik wens u voor straks alvast succes met verhuizen, veel liefde en geluk in uw nieuwe woning en fijne buurcontacten!”

Gonny Doornbos, namens Vof Bloemendal Barneveld: “We zijn trots dat we deel uitmaken van de ontwikkeling Bloemendal; een mooie, groene en toekomstbestendige wijk. Samen met Van de Kolk, de gemeente Barneveld en Woningstichting Barneveld ontwikkelen we hier diverse woningtypes, zodat er voor elke doelgroep aanbod is en de doorstroming wordt bevorderd. Duurzaamheid en betaalbaarheid zijn hierbij belangrijke thema’s.”

Over Bloemendal en de Bloementuin
Bloemendal is een natuurrijk gebied met een rijke cultuurhistorie. Met deze ontwikkelingen zorgen BPD en Van de Kolk voor een groene, duurzame en daarmee toekomstgerichte woonwijk. Klimaatbestendigheid, biodiversiteit en bijna energieneutraal zijn de duurzame ambities voor de wijk. De wijze waarop je leeft, woont en omgaat met energie kan ervoor zorgen dat je straks zelfs helemaal energieneutraal woont. Bloemendal bestaat uit 7 woongebieden met in totaal zo’n 1.550 woningen. De Bloementuin is de eerste wijk die ontwikkeld en gebouwd wordt. Te midden van volwassen bomen en sloten komen zo’n 130 woningen in allerlei variaties, zowel in type, architectuur als betaalbaarheid.

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over Van de Kolk
Ambachtelijk vakmanschap met de professionaliteit van nu, dat is Van de Kolk uit Garderen. Al ruim 85 jaar is Van de Kolk bouwpartner voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. De ontwikkelende bouwer staat bekend als betrouwbare partner die hoge kwaliteit combineert met een persoonlijke en flexibele aanpak. Ervaren koperbegeleiders staan gedurende het hele bouwproces voor de kopers klaar, één duidelijk aanspreekpunt. Compleet ontzorgen is bij Van de Kolk geen marketingterm, maar een belofte. Als ambachtelijk familiebedrijf gaat Van de Kolk niet mee in de waan van de dag, maar doet met een vast team van medewerkers recht aan wat generaties lang zorgvuldig is opgebouwd. Collega’s dagen elkaar uit om steeds beter te worden en voor het best mogelijke resultaat; een heerlijk thuis om naar volle tevredenheid in te wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen